Gálvölgyi János: lehet, hogy nem kapjuk el a vírust, de a karantén hatásai miatt bedilizünk – Én kondicionálom magam, hogy ne hülyüljek bele.

Gálvölgyi János otthoni karanténban van, onnan adott interjút a Fidelionak,  amiben többek között beszélt arról, hogy maga milyen óvintézkedéseket tesz, mit vár a járvány utáni világtól, és miért nem engedett a kísértésnek, hogy szakállat növesszen.

…a színháznak az online tér igazából a karantén…

“A virtuális világ nekem még mindig egy labirintus. Noha azt már megtanultam, hogyan kell felvennem mobil videóra, amit mondok. Elküldeni már nem tudom, azt a vejem intézi. Ám nagyon jó, hogy vannak internetes bejelentkezései a színészeknek. Ezek jó feladatok, boldogan csinálom, ez a szakmám. (…) Persze azt is gondolom: a színház valójában karanténban van az online térben.”

Gálvölgyi szerint a kényszerű visszavonulással nem leszünk jobb emberek.

„Aki jó, az jó ezekben a napokban is, és így marad még, ameddig tud. Aki meg gátlástalan, rossz és amorális, az pontosan ugyanilyen lesz holnap és azután. Mert nincs lelkiismerete.

Mérhetetlenül aljasnak tartom, hogy a piacokon egyesek nyolcezer forintért árulták a csenevész csirkelábakat, miután elrendelték a vészhelyzetet. Felháborít, hogy bárki is a félelemből akar üzletet csinálni.”

a „normalitás határán belül kell óvatosnak lenni”

Elárulta, hogy legalább húsz éve bevezette a privát óvintézkedéseit.

„Folyton röhögtek rajtam a kollégák, de én régóta használok kézfertőtlenítőt, mert egyszerűen jobban érzem magam tőle”

…a fejünket is ki kell tisztítani….

Ugyanis nem szólhat arról a nap huszonnégy órája, hogy szinte radaron kövessük, hol tűnt föl a vírus, merre halad, ki mit gondol róla.

A bizonytalanság is fertőző

Lehet, hogy nem kapjuk el a vírust, de a karantén hatásai miatt bedilizünk, szellemi roncsok leszünk, ha nem zárjuk ki a világot időről időre a lakásból. Nehezíti a dolgot, hogy nem látjuk a végét. A bizonytalanság is fertőző. Én kondicionálom magam, hogy ne hülyüljek bele.

Gálvölgyi János azt mondja, a korlátozás világában sem engedheti el magát, és ha most bármelyik reggel kapna egy telefont, hogy este előadása van, nem kezdene el kapkodni, készen állna.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük