Gálvölgyi János otthoni karanténban van, onnan adott interjút a Fidelionak,  amiben többek között beszélt arról, hogy maga milyen óvintézkedéseket tesz, mit vár a járvány utáni világtól, és miért nem engedett a kísértésnek, hogy szakállat növesszen.

…a színháznak az online tér igazából a karantén…

“A virtuális világ nekem még mindig egy labirintus. Noha azt már megtanultam, hogyan kell felvennem mobil videóra, amit mondok. Elküldeni már nem tudom, azt a vejem intézi. Ám nagyon jó, hogy vannak internetes bejelentkezései a színészeknek. Ezek jó feladatok, boldogan csinálom, ez a szakmám. (…) Persze azt is gondolom: a színház valójában karanténban van az online térben.”

Gálvölgyi szerint a kényszerű visszavonulással nem leszünk jobb emberek.

„Aki jó, az jó ezekben a napokban is, és így marad még, ameddig tud. Aki meg gátlástalan, rossz és amorális, az pontosan ugyanilyen lesz holnap és azután. Mert nincs lelkiismerete.

Mérhetetlenül aljasnak tartom, hogy a piacokon egyesek nyolcezer forintért árulták a csenevész csirkelábakat, miután elrendelték a vészhelyzetet. Felháborít, hogy bárki is a félelemből akar üzletet csinálni.”

a „normalitás határán belül kell óvatosnak lenni”

Elárulta, hogy legalább húsz éve bevezette a privát óvintézkedéseit.

„Folyton röhögtek rajtam a kollégák, de én régóta használok kézfertőtlenítőt, mert egyszerűen jobban érzem magam tőle”

…a fejünket is ki kell tisztítani….

Ugyanis nem szólhat arról a nap huszonnégy órája, hogy szinte radaron kövessük, hol tűnt föl a vírus, merre halad, ki mit gondol róla.

A bizonytalanság is fertőző

Lehet, hogy nem kapjuk el a vírust, de a karantén hatásai miatt bedilizünk, szellemi roncsok leszünk, ha nem zárjuk ki a világot időről időre a lakásból. Nehezíti a dolgot, hogy nem látjuk a végét. A bizonytalanság is fertőző. Én kondicionálom magam, hogy ne hülyüljek bele.

Gálvölgyi János azt mondja, a korlátozás világában sem engedheti el magát, és ha most bármelyik reggel kapna egy telefont, hogy este előadása van, nem kezdene el kapkodni, készen állna.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét