Sorting by

×

Gansperger Gyula számítógépét is elvitték a nyomozók, vagy attól félnek, hogy abban megtalálják az Orbán-család könyvelését?

A rendőrség is a Fidesz-propaganda eszköze lett, a nyomozó hatóságokat bevonták a politikai lejárató kampányokba – átlépték hát ezt a vörös vonalat is. Felelni fognak érte – kezdte közösségi oldala bejegyzését Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere reagálva arra, hogy hétfőn a Városházán a Nemzeti Nyomozó Iroda két egysége jelent meg, hogy házkutatást tartsanak a fővárosi főjegyző és Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes irodájában. 

“Az imént felhívtam Pintér Sándor belügyminisztert, magyarázatot követeltem tőle, a leghatározottabban visszautasítottam és kikértem magamnak azt az eljárást, amivel a rendőrség közreműködik a Fidesz politikai érdekeit szolgáló lejárató kampányában.

Persze, biztos Rogán Antalt kellett volna hívnom…

Ma reggel a Városházán a Nemzeti Nyomozó Iroda két egysége jelent meg, hogy házkutatást tartsanak a fővárosi főjegyző és Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes irodájában. Házkutatás volt a fővárosi vagyonkezelőnél, kiszálltak a rendőrök a helyettesem és a vagyonkezelő vezérigazgatójának lakására is.

Az történt, amire Kövér László zöld lámpát adott a titkosszolgálatok vezetői előtt mondott botrányos beszédében. Az ellenzék a célpont, az elmúlt hónapokban tapasztalt titkosszolgálati megfigyelések, követések, lehallgatások után most hadrendbe állították a rendőrséget is.

Mindezt egy olyan lejárató kampány részeként, ahol pár, általunk soha nem látott fideszes beszélget, ezt egy másik fideszes lehallgatja, egy harmadik összevágja, egy negyedik fideszes pedig feljelentést tesz – és ez elég ahhoz, hogy elvigyék az általános főpolgármester-helyettes telefonjáról, számítógépéről az összes adatot, fotót, üzenetet, órákig kutakodjanak a kocsijában, a lakásában feltúrják a gyerekszobát, a spájzban belekotorjanak a száraztésztába. Mégis, mi a fene folyik itt.

Bevallom, én magánbeszélgetésekben is sok rosszat mondok Orbánról, a korrupciós ügyeiről, ha ezt rögzítettem, majd közzétettem volna, most a Karmelitában lenne házkutatás?

Milyen eljárás az, amikor a főjegyzőnél egy olyan végzés alapján kutatnak, amiben feketén-fehéren szerepel: a Fővárosi Önkormányzat soha nem adott senkinek megbízást a Városháza értékesítésére.

Azt keresik tehát, hogy mire nem adtunk felhatalmazást?

  • Elvitték-e vajon Gansperger Gyula számítógépét, vagy félnek attól, hogy abban megtalálják az Orbán-család könyvelését?
  • Elvitték-e a Berki nevű embernek a telefonját, vagy félnek attól, hogy abban sok hívást találnak Bagdy Gábortól, Tarlós helyettesétől?
  • Vagy a Rahimkulov fiúkat vajon kihallgatják-e? Na, ők biztosan sokat tudnak mesélni, hogyan jutottak hozzá a záhonyi beruházáshoz, ami utat nyit a kínai áruknak Európába.

Amikor orosz módszerekről beszéltem, nem is hittem volna, hogy ilyen gyorsan megtörténik:

a nyomozó hatóság a hatalmon lévők kampányeszközei lettek, pont mint Oroszországban. De ez nem Oroszországban történik, hanem nálunk. Egy olyan országban, ahol a miniszterelnök megfigyelteti a köztársasági elnököt.

Ahol az igazságügyi államtitkár papírzacskóban kap 83 millió forint kenőpénzt, de ezt az eljárást titkosítják, mert miközben nyomoznak a korrupt államtitkár ellen, ő szakmányban írja alá az engedélyeket újságírók, ellenzékiek lehallgatására. Eddig a bértollnokaik pitiáner hazugságai mellett azzal küzdött az ellenzéki városvezetés ellen a kormány, hogy szisztematikusan kivéreztették Budapestet. Most már azzal, hogy kormányzati szerveket utasítanak a hazug lejárató kampányokban való részvételre.

Akkor hát még egyszer, sokadszorra mondom,

a Városháza-ügynek nevezett lejáratás mondatban leírható:

  • Egy: fideszes oligarchák meg akarták szerezni a Városháza épületét, de mi nem adjuk. Sem nekik, sem másnak.
  • Kettő: ennek a lejárató kampánynak az összes szereplője a Fideszhez köthető, ők beszélnek egymás közt, mi ezeket az embereket nem ismerjük, soha nem is láttuk őket, velük soha semmiről nem tárgyaltunk.
  • Három: mindent, ami a fővárosi ingatlanhasznosítással kapcsolatos, nyilvánosságra hoztunk. Amit a nyomozók keresnek, azt nem a helyettesem telefonján kell keresni, hanem a budapest.hu-n.

A mai naptól senki nincs biztonságban ebben az országban.

Ha valakiről valakik, akiket nem is ismer, beszélgetnek, majd azt lehallgatják, akkor nem a rágalmazókat szállja meg a rendőrség, hanem az áldozatot. A mai naptól kénytelenek vagyunk úgy tekinteni a nyomozó hatóságokra, mint akik a Fidesz-kampány kiszolgálói. És ez nem maradhat következmények nélkül…”

Kapcsolódó

 

Gansperger Gyula számítógépét is elvitték a nyomozók, vagy attól félnek, hogy abban megtalálják az Orbán-család könyvelését?

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.