Csili-vili, uniós támogatásból megvalósított orvosi rendelő, fölötte táncterem van, csak az orvosi ellátás hibádzik – Gárdonyban a helyzet változatlan….

Többször beszámoltunk a Velencei-tó parti településen, Gárdonyban az önkormányzat és a polgármester hathatós közreműködésével folyó történésekről, amik messze nem a helyiek, vagy az odalátogatók érdekeit szolgálják. A Gárdonyi Közlöny Facebook oldal jóvoltából “újabb fejleményről” tudósíthatunk.

Mi van, ha Gárdonyban „jön rád a kórság…”

„Újjáépül az agárdi orvosi rendelő, amely háziorvosi rendeléseknek ad helyet, és fölötte táncterem is, ahová elegáns lépcsőn lehet feljutni. Az épület felújítása az agárdi településrészi központ I. ütem fejlesztési projekt Az agárdi városközpontban lévő orvosi rendelő és irodaház bővítése, átalakítása elnevezésű fejlesztés keretében valósul meg, a Közbeszerzési értesítő szerint két rendelőt, egy 55,47 m2 és egy 50,69 m2 alapterületűt foglal magában az épület.

Nézzük csak, mire számíthat jelenleg és a jövőben Gárdony város területén az, aki megbetegszik. Az önkormányzat honlapján kerestük a tájékoztatást

írták bejegyzésükben.

Orvosi ügyelet

Orvosi ügyelet Velencén van, vagyis a mintegy 12 ezer lelket számláló városban nincs orvosi ügyelet, 2016-ban megszűnt.

A gárdonyi képviselő testület ugyanis úgy döntött, hogy a Velencei Központi Orvosi Ügyeleti Társuláshoz kíván csatlakozni, mivel már hosszabb ideje problémákkal küzd az ügyelet működtetése orvoshiány miatt. Ezt lakossági tiltakozás követte, alig két hét alatt több mint 1600 –an írták alá azt a petíciót, amelyet egy képviselő-testületi ülésen megjelent több mint ötven civil adott át Tóth István polgármesternek, jelezve, hogy az aláírásgyűjtés a lakosság körében mindaddig folytatódik, amíg az a döntés nem születik, hogy az ügyelet marad Gárdony város területén. A lakosság képviseletében jelenlévők szerettek volna kérdéseket is feltenni az ügyelet megszüntetésével kapcsolatban, de a testület nem kívánt foglalkozni az ülés keretében az üggyel, s folytatódott a napirendek szerinti testületi ülés. A további részletek itt megtekinthetők.

Szakorvosi rendelés

Gárdony város honlapján mindössze a fogászatot, valamint egy magán ortopédiai rendelést találtunk.

Közösségünk egyik tagja, akinek a lakcímkártyája szerint tartózkodási helye Agárd, szeretett volna időpontot kérni a Velencei Szakorvosi Rendelőintézet egyik szakrendelésére, de elutasították. A rendelőintézet honlapján megtaláltuk ennek okát. A Szakorvosi Rendelőintézet ellátási területe a támogatási szerződésének megfelelően Velence, Martonvásár, Kápolnásnyék, Nadap, Pázmánd, Sukoró, Vereb és Zichyújfalu településekre terjed ki.

Tóth István vezette önkormányzat nem csatlakozott a Velence-tavi Kistérségi Járóbeteg ellátáshoz! A vonatkozó törvény szerint pedig a szakorvosi rendelők nem kötelesek fogadni az ellátási területükbe nem tartozó betegeket.

Az önkormányzat honlapja emellett még csak nem is tájékoztat arról, hogy a gárdonyi lakosok szakorvosi ellátása hol történik, így az sem tudható, hogy egy nem beutaló köteles szakrendelés, pl. egy fülészet hol érhető el. Mi vettük a fáradságot és utánanéztünk.

Székesfehérvárra kell utazni a gárdonyi lakosoknak!

A városvezetés a lakóparkok építésével tovább ösztönzi a betelepülést egy olyan városba, ahonnan a szakorvosi ellátáshoz egy 15 km-re levő másik városba kell utazni.

Tehát lesz elegáns, uniós támogatásból megvalósított orvosi rendelő, fölötte táncterem, az orvosi ellátás marad a jelenlegi.”

 

Csili-vili, uniós támogatásból megvalósított orvosi rendelő, fölötte táncterem van, csak az orvosi ellátás hibádzik - Gárdonyban a helyzet változatlan....

One thought on “Csili-vili, uniós támogatásból megvalósított orvosi rendelő, fölötte táncterem van, csak az orvosi ellátás hibádzik – Gárdonyban a helyzet változatlan….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük