Jogállam Hunniában – Gátlástalan önkény – A tájékoztatásban fejbeverő homály

Csordogálnak a hírek, ez a szokásuk. Fejbeverő tartalmú tudósítások jelentek meg például arról, hogy a rendőrség házkutatást tartott Szász János filmrendező otthonában. A BRFK főbenjáró cselekménnyel gyanúsítja a művészt, vagyis a több mint nyolc órán át tartó méltatlan vizsgálódás a rendőrség közlése szerint személyes adattal való visszaélés vétsége és más bűncselekmények gyanúja miatt történt meg. Az esetről portálunk is közölt tudósítást.

Természetesen hírt kaptunk arról is,

hogy Orbán Viktor Budapesten megbeszéléseket folytatott Andrej Babis cseh miniszterelnökkel közös érdekű kérdésekről, első helyen a járvány kezeléséről. A tudósítások többségéből azonban kimaradt egy apróság, amelyre a Telex hívta fel a közfigyelmet az Euronews és az AP híranyaga alapján:

„Magyarországon az oltás önkéntes és ingyenes. Tehát amikor valaki elmegy az oltó-pontra – akik regisztráltak, azokat oltjuk be – ott közlik vele, hogy milyen vakcinát tudnak neki adni. És ha nem kell, akkor nem fogadja el, hanem elmegy a sor végére, és ha van olyan vakcina, amilyet szeretne, majd ismét értesíteni fogjuk”

– mondta Orbán az Euronews szerint.

A két hírben felfedezhető a lényegi közös vonás,

amelyet immár talán politikai hungarikumnak nevezhetünk:

a gátlástalan kormányzati önkény, és a teljes és hiteles, a tényeket ismertető tájékoztatás elmaradása.

Szász János azt nyilatkozta:

tudja ki áll az égbekiáltó disznóság mögött, de nem mondja meg a nevét, azt viszont közölte a nyilvánossággal, hogy a magyar orvosok által szétválasztott bangladesi ikerpárról készülő dokumentumfilm körüli konfliktus áll a házkutatás hátterében. A rendőrség a jelek szerint úgy viselkedett a művész otthonában, mintha valami veszélyes bűnöző életében vizslattak volna bűnjelek után, még jó, hogy Szász Jánost nem vitték el nagy fekete autóban családostul, amint az szokás volt az Orbán-kormány szellemi elődeinél a múlt század harmincas-negyvenes, majd pedig ötvenes éveiben. A rendőrség hivatalból járt el a maga bárdolatlan módján (a hírek alapján feltételezhetően, sejthetően) valamely magánvádló támasztotta magánjellegű, de közüggyé „fejlesztett“ vita ügyében, s ez azért még Magyarországon is több mint túlzás! (Ámbár talán például Bige László esetében is valami hasonló történik.)

Az oltás ügyében viszont maga a miniszterelnök jelentette ki:

csak a regisztráltakat oltják be, akik – tetszik, nem tetszik – azt kapják, ami éppen kéznél van vagy lesz. Nem cicóznak a jelöltek kifaggatásával betegségeikről, nem keresnek esetleg az adott vakcinát éppen kizáró okokat, ha nem teszik, a delikvens ballaghat a sor végére, és valamikor kap másik oltást, majd ha lesz olyan is. Ám ezek a tények az MTI tudósításából kimaradtak, ezért aztán az olvasók többsége nem is értesülhetett a miniszterelnök szigorú rendszabályáról. (Ilyesmi talán az oltási tervben sem szerepel, de azzal meg ki törődik.) Babis úrnak volt mit tanulni a magyar miniszterelnöktől az oltási rend kialakításáról, mellesleg pedig a magyar rendőri házkutatási technikáról, nemkülönben a hivatalos hírszolgáltatásról.

Mert ilyen a jogállam Hunniában, ilyen a NER-ben immár szokványossá vált kormányzati önkény és a hazudozás. Példaadó!

fejbeverő

 

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük