Kiemelt hírekVoks 2022

Gattyán György rárúgta az ajtót Orbánra és Márki-Zayra -új fiú a ringben

Détári, Janicsák és még 104 név a naptárban..... - Nyilvános Gattyán pártjának listája

Mozgalmából pártot alapítana és indulna a 2022-es országgyűlési választásokon Gattyán György. Az egyik leggazdagabb magyar szerint jók az esélyeik, hiszen az emberek változást akarnak, a múltat pedig végre maguk mögött tudnák.

Mit mond a papírforma?

Kutatást végeztek Gattyán Györgyék arra vonatkozóan, hogy milyen mértékben akarnak a magyar emberek változást. Az eredmény az lett, hogy mindegy, hogy ki, csak ne a két múlt közül kelljen választani – jelentette ki a milliárdos a YouTube-csatornáján Friderikusz Sándor műsorának előzetesében.

Friderikusz Sándor azon kérdésére, hogy ahhoz, hogy egy választáson nyerni tudjon valaki, párttá kell szerveződni, azt felelte, hogy van rá pár hónapjuk, hogy megoldják.

A nagyvállalkozó nemrég jelentette be Digitalizáljuk Magyarországot! elnevezésű mozgalmát, amely lényegében grandiózus álláshirdetésnek felel meg:

„Állást kínálok 106 képviselőnek az ország 106 választókerületében – fogalmaz a felhívásban arra utalva, hogy fel kell pörgetni itthon a digitalizációt. – Magyarország választás előtt áll, de ez a választás nem a politikáról szól, hanem arról, hogy akarunk-e ismét világelsők lenni”

– hívja fel a figyelmet az üzletember.

A műsorban – Friderikusz részéről – fel is vetődött ez a dilemma, hogy a kezdeményezés esetleg olyan területre tévedhet, ahol a politika és az üzlet kéz a kézben jár, és akaratlanul is útját keresztezik majd olyan érdekköröknek, akiknek „nem kéne”.

“Mondtam sokszor, hogy provokatív vagyok”

Gattyán határozott válasza az volt erre: biztosan útját fogjuk keresztezni, ez egyértelmű.

„Mondtam sokszor, hogy provokatív vagyok, és sokszor beleállok olyan dolgokba, amiben hiszek. A mai fejemmel, helyzetemmel ebbe bele kell állni, kell egy változás Magyarországon”

– jelentette ki, elismerve, hogy magabiztosságához nagyban hozzátesz az is, hogy „egy pénzhegyről” látja a világot.

Előtörténet

Gattyán György 2001-ben alapította meg internetes vállalatát, a Doclert, és rekordidő alatt több száz millió dolláros globális tényezővé fejlesztette. Tavaly a Forbes a száz legértékesebb, teljesen magyar kézben lévő cég listáján 175 milliárd forinttal a második helyet foglalta el. A Kodolányi Egyetem tulajdonosa, a Prima Primissima Alapítvány társalapítója és a mindenki által ismert Magyar Népmesék-filmsorozat finanszírozója. Az üzletember sok száz millió forintos támogatást nyújtott a koronavírus elleni védekezés során is. A vállalkozóval a napokban jelent meg egy videointerjú az Indexen.

Ott úgy fogalmazott:

“Én először vagyok magyar és utána üzletember. Talán először vagyok édesapa, utána magyar és utána üzletember, de magyarul beszélek, magyarul gondolkodom.”

Olvassa el a teljes cikket az Indexen!

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Comments (5)

  1. ….és ez miért csak most jutott eszébe?Sok embernek tökmindegy,hogy ki,csak szabadítson meg orbántól,és a bandájától. De Gattyánról tudjuk,hogy üzletember,és hogy kőgazdag,de ezenfelül nemigen van róla infó. Mégis hogy várja,hogy az emberek őt választják?Márki-Zay eleinte szimpatikus volt,de ez a fura kijelentései miatt,amivel fényezte saját magát,azért ez megkopott,főleg akkor,amikor lement a fidesz/orbán szintjére,és elkezdett b.zizni.Kit érdekel,hogy a fideszben hány meleg van?Nem az ő feladata erre felhívni a figyelmet.Tudom,hogy a fidesz idióta melegellenes törvénye miatt csinálta,de ez akkor is visszatetsző volt pl.
    Jó,hogy akadt még egy alternetíva,de félek,hogy ezzel orbán ismét a nyakunkon marad 4 évre.Márpedig abba az ország beledöglik

  2. MZP b…zizásáról: szerintem csak – helyesen – rá akarta irányítani a figyelmet a FIDESZ és OV képmutatására. Sosem voltak homofób nyilatkozatai, ellentétben a fideszesekkel. Rohadtul unom, hogy a FIDESZ mindig másokat vádol azokkal a dolgokkal, amiket ő követ el.
    MZP nem hipokrita, és lehet, hogy nem mindig PC amit mond, de nekem őszintének, szókimondó embernek tűnik, nem hazudozik összevissza, mint tisztelt uralkodóosztályunk tagjai teszik.
    Gattyán? Mi a programja? A digitalizálás? Mi a programja, hogyan akarja helyreállítani a jogállamiságot, meneszteni a bebetonozottakat, segíteni a kisembereket, nyugdíjasokat, cigányságot, hajléktalanokat, stb.? Hogyan akarja rendbe hozni az egészségügyet? Hogyan akarja visszaszerezni az alapítványokból a közpénzt? Szerintem ő csak egy politikai kalandor, ha valóban indul a választásokon. Ha változást akarna, az egyesült ellenzék mögé állna a pénzével, elképzeléseivel, és nem megtrollkodná, hanem támogatná a kormányváltást. Ugyanez a véleményem a Kutyákról, Szanyiékról, /sértett hiúság, bah!/ Thürmerékről /akik rég nem a “prolikat” szolgálják,/ a Mi Hazánkról.

  3. Kellenek a libertáriusok, mint egy falat kenyér, remélem, a Le az adók 75%-ával Párt színeiben indul

  4. Abba döglik bele az ország, ha gyurcsányék visszajönnek és eladják a házakat, tévészékház, postaszékház, MÁV székház, no és persze most rögtön a Városháza. Eladják a csatornázási műveket, elektromos műveket és a repülőteret újra, ha sikerül visszavásárolni. Csakis a Fidesz törődik a jövővel.

Szólj hozzá!