Gáz van a fűtésszámlákkal – kérni kell a jóváírást!

Hiába jár automatikusan, nem mindenkinél írták jóvá az áprilisi gázszámlán a kormányfő által megígért 12 ezer forintos rezsicsökkentést. Több olvasónk is megkereste a szolgáltatót, ahol hajmeresztő választ kaptak: kérni kell a jóváírást!

A lebutított reklámok kora

A Városi Kurír több budapesti olvasója is jelezte, hogy az ígéretekkel ellentétben az áprilisi gázszámlán nem írták jóvá a 12 ezer forintot, sőt, olyanok is vannak, akiknek többet kellett fizetni.

Jóllehet, a kabinet még lebutított reklámokban is hirdette az országgyűlési választásokra időzített fűtéstámogatás mikéntjét és hogyanját, ám most úgy tűnik, a megvalósítás nem sikerült olyan egyszerűnek, mint azt tervezték és propagálták.

Többször és lassan mondták, hogy mindenki megértse: a Nemzeti Közművek az egyszeri rezsicsökkentést március 23.-án jóváírta mintegy 3,2 millió fogyasztó számláján, így azokat már áprilisban láthatják a fűtéscsekken.

Az ígéret, amikor még kellett a szavazat

Azokra is gondoltak, akiknek a márciusi számlája 12 ezer forintnál kevesebb volt, náluk a fennmaradó összeget a következő hónapban írják jóvá. Legalábbis erről szólt az egyszeri rezsicsökkentésről szóló kormányrendelet.

Portálunknak nemcsak azt jelezték az olvasók, hogy a jóváírás elmaradt áprilisban, hanem azt is, hogyan reagált megkeresésükre a szolgáltató.

A Nemzeti Közművek Ügyfélszolgálatán udvariasan elismerték, hogy bizony, adminisztratív hiba történt, de gyorsan megnyugtatták a fogyasztót, hogy nincs oka az aggodalomra, sokan jártak hasonlóan.

Azt is elárulták, hogy a mulasztás oka a számlák „torlódása”, ami miatt a könyvelésben fennakadások jelentkeztek. Hozzátették azt is: az ügyfél tekintse tárgytalannak az aktuális számlát, ne egyenlítse ki, várja meg a „jó” egyenleget, amely már tartalmazni fogja a jóváírást.

Érdemes tehát alaposan megnézni az áprilisi gázszámlát, mert a rezsicsökkentés ugyan mindenkinek jár, de – mint azt a példák mutatják – nem ám csak úgy, automatikusan írják jóvá a 12 ezer forintot, olykor csak akkor, ha azt külön kéri az ügyfél.

Minden jel arra vall hogy, a kormány nemcsak hirdeti a keresztény értékeket, de a bibliai üzeneteket a mindennapi gyakorlatba is átültette. Ezúttal a „kérjétek és megadatik” tanítás a soros.

A rezsicsökkentés valójában már rezsinövelés

“Ha a Fideszre szavazunk, még kapunk kétezer forintot is…”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük