Gázolás és ingyen sör

A labdarúgó világbajnokság köszöni szépen, zajlik, egyre-másra születnek az eredmények, nem kevés meglepő is közülük – a közönség pedig nagyjából élvezi a show-t amit kap, bár tegnap egy kis üröm is cseppent a nagy, közös fociünnep örömébe – egy gázolásos baleset. Szerencsére nem nagy a baj és a hatóságok a helyzet magaslatán voltak.

Mikor világgá röppent a hír, miszerint egy taxi hajtott az ünneplő szurkolók közé az Iljinka utcában, a Vörös térhez közel, valószínűleg mindenki arra gondolt: ez terrortámadás lesz, főleg, miután kiderült, hogy a sofőr, Anarbek Csingiz kirgiz nemzetiségű. Az eset után megpróbált elmenekülni a helyszínről, de a rendőrök elkapták és letartóztatták. Úgy tűnik, hogy szándékosságról nincs szó, a rendőrség szerint a kirgiz sofőr elveszíthette az irányítást a taxi fölött, amit sajtóértesülések szerint állítólag ő maga is megerősített. Az Interfax orosz hírügynökség szerint a sofőr ittas lehetett.

Az incidensben az első hírek szerint heten sérültek meg, az utcát pedig rövid időre lezárták, de azóta már zavartalan a forgalom. A legfrissebb jelentések szerint a sérültek közül két mexikói, két orosz és egy ukrán állampolgár került kórházba. Azóta kihallgatták a sofőrt, aki megpróbált elmenekülni a helyszínről a gázolás után – és ha valamihez értenek arrafelé, az a kihallgatás… Nem fogyasztott alkoholt, de a baleset idején már 20 órája volt szolgálatban, csak 2-3 órát aludt előtte. Azt mondta, hogy mindössze egy hónapja taxizik Moszkvában, és azért hajtott véletlenül a szurkolók közé, mert összekeverte a gázt és a féket. Azért akart elmenekülni a helyszínről, mert megrémült, hogy meglincselik, amiért ennyi embert elütött.

Ez az eset tehát tisztázódott, a sebesülteknek mielőbbi teljes felépülést kívánunk.

De mi van azzal az ingyen sörrel?

Az a helyzet, hogy a Skol brazil sörmárka (kissé abszurd, de tényleg brazil a cég, ezzel a márkanévvel) ingyen sört ígért az izlandi szurkolóknak, ha legyőzik az argentinokat. Végül is döntetlen lett a mérkőzés, de még így is megérte nekik, hogy leckét kapott Brazília nagy riválisa, Argentína – és most állják az ígéretüket. Jó világ van az izlandiaknak, és hát a sörmárka neve megegyezik az izlandi tapsolós szurkolásmód nevével.

Hát így zajlik a világbajnokság, sajnos már nem balesetmentes, de nagy baj nincs, és van ingyen sör.

Szele Tamás

Sport Mindig

Kapcsolódó:

Messi büntetőt hibázott, Izland pontot szerzett

Pogba győztes gólt lőtt Ausztrália ellen

Cristiano Ronaldo mesterhármasa Spanyolország ellen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük