Genovában megismétlődik a tavalyi finálé - Városi Kurír

Sorting by

×

Genovában megismétlődik a tavalyi finálé

Az éremszerzés a célja a ZF-Eger férfi vízilabdacsapatának a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében, amelyet csütörtöktől szombatig az olaszországi Genovában rendeznek. A Szolnoki Dózsa már a negyeddöntőben vízbe száll a tavalyi finalista Jug Dubrovnik ellen.

Hirdetés

“Mindenki, aki ide eljutott, már nyert, de nem szeretnénk megelégedni ennyivel. Kijelenthetem, hogy éremért utazunk Genovába”- mondta Bárány Attila, a klub ügyvezető elnöke kedden az egri Városházán tartott sajtótájékoztatón. Emlékeztetett arra, hogy negyedik alkalommal részesei a finálénak, ami most először nyolccsapatos.

“Genovában szeretnénk örömet okozni szurkolóinknak, büszkeséget adni annak a háromszáz fiatalnak, aki ebben a klubban sportol”

– tette hozzá.

Dabrowski Norbert vezetőedző szerint nagyon kicsik a különbségek résztvevő csapatok között, az Eger a CNA Barceloneta ellen kezd. A szakember szerint ha a spanyol csapaton túljutnak – amiben hisz -, akkor akár a döntőbe is bekerülhetnek.

Hirdetés

Branislav Mitrovic csapatkapitány jelképesnek nevezte, hogy a sajtótájékoztatóra megkapták a Városháza dísztermét, mert a siker, az eredmény nem csak a klubé, a városé is.

Az esélyeket latolgatva az olimpiai, világ- és Európa-bajnok szerb kapus hangsúlyozta, elég sokat és jól tudtak edzeni, magabiztosan vágnak neki a döntőnek. “Nincsen rossz, és jó csapat, az első meccsen is az fog dönteni, ki akarja jobban a győzelmet.”- jelentette ki.

Az Eger továbbjutása esetén a görög Olympiakosz és a német Spandau Berlin összecsapásának győztesével találkozik.

BL-döntő újratöltve

Az emlékezetes tavalyi finálé után ezúttal a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjének első napján összeméri erejét a Szolnok és a horvát Jug Dubrovnik.

Mindenestre pikáns, hogy az előző idény BL-döntője most a negyeddöntő lesz – nem is néz tovább egyelőre Kis Gábor, a csapat magyar olimpiai bajnoka, aki mint megjegyezte a klub honlapján:„Tényleg csak ezzel a meccsel foglalkozunk. Az lenne a legnagyobb hiba, ha most azt csinálnánk, hogy úgy megyünk ki, hogy jaj, meg kell védeni a címet, vagy meg akarjuk védeni a címet. Úgyhogy ez a legfontosabb, hogy nyerjük meg a Jug-meccset. És hogyha ezt megnyerjük, akkor majd Sanyi felkészíti a csapatot, majd biztos egész éjszaka videózni fog az ellenfelünkről. Nagyon szeretném, hogyha a Reccóval játszanánk a következő meccset, vagy annak a mérkőzésnek a győztesével. De valljuk meg, a Recco hazai pályán nagyon nagy erőt képvisel, de legyünk ott!”

Cseh Sándor vezetőedző hasonlóképpen gondolkodik,

egyelőre kizárólag a horvát bajnokkal (a Jug Dubrovnik a Mladost Zagreb ellen nyerte a hazai fináléját összesítésben 3–1-re) foglakozik: „Most is egy nagyon erős csapat. A távozó Perrone kifejezetten egy irányító játékos volt náluk, és olyan játékosok jöttek a helyükbe, akik inkább a gépezetben vannak benne. Nyilván azért így is nagyon sok és meghatározó és jó játékosuk van. Tulajdonképpen a világbajnok horvát csapatnak a nagy része az itt játszik a Dubrovnikban, és csapatként nagyon jól funkcionálnak, nagyon gyorsak, gyors játékosaik vannak, nagyon jó a védekezésük. Főleg, ha a Bijacnak jó napja van…”

A csapatkapitány, Zsivko Gocics is bízik abban, ezúttal is túljárnak majd Bijac eszén, bár mint említette, nem hiszi, hogy megismétlődik a tavalyi mérkőzés, legalább is ami a nagy különbséget illeti: „Nagyon kemény meccs lesz, az biztos. Ami nagyon fontos, az az, hogy mi úgy szálljunk be a vízbe, hogy mindenki 100 %-osan adjon mindent a csapatért. Hogy ez milyen eredményre lesz elég, azt meglátjuk a meccs után. Szerintem, ha úgy megyünk a vízbe és úgy játszunk, akkor esélyesek vagyunk a továbbjutásra.”

„Hullámzó szezonunk volt, ami érthető, hiszen öt minőségi játékos távozott a tavalyi szezon után. Ezek után nem is számítottunk arra igazán, hogy ismét ott leszünk a BL végjátékában, de sikerült elérnünk egy olyan szintet, ami ezt lehetővé tette. Miután otthon mindent megnyertünk, bármi is lesz Genovában, elégedettek vagyunk” – fogalmazott Vjekoslav Kobescak, a Jug vezetőedzője, aki hozzátette: nagyon fáradtak a játékosok a hosszú szezon után.

A Final8 menetrendje

Csütörtök

Negyeddöntő:
Olympiakosz (görög)-Spandau Berlin (német) 16.00
ZF-Eger-CN Barceloneta (spanyol) 17.30
Jug Dubrovnik (horvát)-Szolnoki Dózsa 19.00
Pro Recco (olasz)-Brescia (olasz) 20.30

Péntek:

az 5-8. helyért: 16.00 és 17.30 elődöntő: 19.00 és 20.30

Szombat:

a 7. helyért: 16.00
az 5. helyért: 17.30
bronzmérkőzés: 19.00
döntő: 20.30

Forrás: MTI/waterpolo.hu

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.