Connect with us

Blogbazár

George Lazar: a soros EU-elnök egyfajta média-bohóc

George Lazar: a soros EU-elnök egyfajta media bohóc
Megosztás

George Lazar USA-ban élő magyar származású publicista, a maga ironikus módján értékeli Orbán Viktor keddi „rajtaütésszerű” ukrajnai látogatását.

Nagy baj van a budapesti Viktátor fejeben

A nemzetközi sajtó kaján félmosollyal figyeli Orbán Viktor kijevi média-perfomanszát… egyre többen érzékelik, hogy valami nagy baj van a budapesti Viktátor fejeben. OV propagandistai ugyanis azt agyalták ki, hogy a magyar politika zsenije titokban Kijevbe utazik ott “határidőhöz kötött tűzszünet megfontolását” kéri Zelenszkijtől, mint az Európai Tanács soros elnökségét betöltő miniszterelnök. Ezután Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szeme elfátyolosodik és megköszöni a békét hozó (valójában Ukrajna felosztását javasló) Orbán erőfeszítéseit és Orbán fehér lovon belovagol Kárpátaljára

Nem érdemes a nemzetközi diplomácia szabályaival vacakolni

Mint ahogyan OV is kijelentette: “a nemzetközi diplomácia szabályai lassúak és komplikáltak”, nem érdemes azzal vacakolni, és azt kérte Kijevben, hogy

“fontoljuk meg, nem lehetne-e a sorrendet megfordítani és egy gyors tűzszünettel fölgyorsítani a béketárgyalásokat.”

Teccik érteni? A brüsszeli bürokraták csak tárgyalgatnak, húzzak az időt, de Orbán néhány óra alatt nyélbe ütheti a békét, pedig az még Trump elnöknek is (saját bevallása szerint) legalább egy napjában kerülne. Zelenszkijnek csak le kell pacsiznia a Viktátorral… oszt jónapot!
OV propagandistainak figyelmét elkerülhette, hogy egyetlen vezető politikus, sem amerikai, sem kínai, sem EU vezető nem támogatta a “határidőhöz kötött tűzszünet megfontolását”, a nemzetközi sajtóban arról írtak, hogy nem egészen világos, hogy OV miről beszél és kit képvisel. Zelenszkij azonnal elutasította OV briliáns ötletét.

Orbán, a médiabohóc

És ez az a pont, amikor az EU vezetőinek el kellene gondolkozni azon, hogy a soros elnök egyfajta “media bohóc”. OV a Magyarországon élő ukránokkal kapcsolatban bejelentette, hogy örömmel fogadta Zelenszkij kezdeményezését, hogy legyen ukrán iskola Magyarországon. (Hm..eddig miért nem volt?) Közölte: ennek a finanszírozását a magyar állam vállalja és annyi iskolát fognak majd működtetni, amennyire szükség van.

Ha egyet, akkor egyet, ha tízet, akkor tízet

– tette hozzá a kétségbeesett magyar miniszterelnök. Orbán kijevi diplomáciai kalandja teljes kudarcba fulladt…

írja George Lazar.

Kapcsolódó

george lazar

Szerző