Gépfegyveres katona + 2 pisztollyal felfegyverzett rendőr kell egy közúti igazoltatáshoz? – Helyszín: Budapest, Xlll. kerülete; idő: 2021. 06.30.

Békés, punnyadt kánikulai délelőtt ült olvasónk a lakásában és olvasgatott, amikor vészes szirénázás ütötte meg az amúgy normál utcai zajhoz szokott fülét. Mivel közvetlen közelről szólt a félelmetes hang, ami pont az ablaka alatt szakadt félbe, felállt a fotelből és kiment az erkélyre megnézni, mi történhetett.

Semmi, csak egy gépfegyveres katona……

Amit látott, az elég meghökkentő volt, ugyanis egy középkorú férfit áll körbe két pisztollyal, gumibottal ellátott -ez mondjuk normál kiegészítőjük- rendőr, de ami szemet szúrt az olvasónknak -lássuk be, nem alaptalanul- egy gépfegyvert kezében  tartó marcona katona  is állt a járdán és „biztosította” az amúgy készségesen, békésen a papírjait átnyújtó kisöreget, nehogy nekitámadjon a rend őreinek.

Az esetről képet is készített olvasónk, íme:

Veszélyhelyzet….?

Nem csak olvasónk figyelmét keltette fel az eset, kisebb csődület gyűlt össze, mire a „szerv” elhagyta a „terepet”. Kiderült, hogy a még mindig nehezen magához térőautós figyelmetlenül kanyarodott be a lámpás kereszteződés sárgából pirosra váltó fényénél, ezért állította meg a mögötte „guruló” rendőr. Ez persze teljesen jogos, hiszen aki vét a KRESZ szabályai ellen, annak bünti jár.

De hogy kerül a képbe a mindezt gépfegyverrel biztosító katona?

Emlékeznek?

2020 novemberében Orbán Viktor sikeres együttműködésnek nevezte a válsághelyzet életbelépését követően, hogy városaink utcáit nem csak a rend őrei lepték el, hanem harcijárművekkel megtámogatott gépfegyveres katonák is, akikkel karöltve ellenőrzik, hogy a polgár eleget tesz-e a kijárási korlátozásnak.

Nem gondolom, hogy politikai meggyőződés szerint oszlana két táborra a magyarság akkor, amikor az arra érzékenyen reagálók összerezzennek, ha békeidőben fegyveresek jönnek vele szembe az utcán.

Akik otthon azt tanulták, hogy a felmenők életmeséit jó és tanulságos végighallgatni, azok pontosan tudják, hogy miken mentek keresztül elődeik -háború, forradalom, diktatúra- így teljesen természetes és pártfüggetlen reakció az “összerezzenés”.

Dezse Balázs, a Pesti Srácok és a Pesti TV újságírója elmagyarázta….

“Tegyünk tisztába valamit (…) Akiben a magyar katonák és a magyar terrorelhárítók félelmet keltenek, az vagy terrorista, vagy nem magyar, vagy kurva gyorsan gondolkodjon el azon, hogy mi oka van félni. Köszönöm a figyelmet! A szolgálatot teljesítőknek köszönjük az áldozatos munkát! Vigyázzunk egymásra!”

A helyzet azóta normalizálódni látszott, bár…

A rendőri állomány egy része pedig szívesen letenné a lantot…..

Kapcsolódó

katona

2 thoughts on “Gépfegyveres katona + 2 pisztollyal felfegyverzett rendőr kell egy közúti igazoltatáshoz? – Helyszín: Budapest, Xlll. kerülete; idő: 2021. 06.30.

  • Nem tudom, hogy ki az a Dezse Balázs, de ahogy olvasom, a pestiprostiknál „újságíró” (?). Az írományára üzenem, hogy nem a polgárok félnek, hanem az egyenruhamániás gazdája, és a hatalom többi maffiózója fosik.. Ennyi….

  • Ez orbán ( direkt kis betűvel) hazája, aljas mocskos gazemberek, megfélemlités vagy mi a cél? aki féljen az a kormány és tagjai,nekik van is miért, undorodom ettől a szemét proli fidesztől..ocsmány patkányok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük