Sorting by

×

Kenyér, tej, felvágott, könnyek… – Ön szerint Orbán erre hivatkozva hirdetett veszélyhelyzetet?

Ha az alábbi történet valahogy eljutott Orbán Viktor fülébe -esetleg valamelyik családtagja, vagy Ő maga tapasztalta bevásárlás közben- és szembesülve a sokakat érintő helyzettel a rábízott országban arra a következtetésre jutott, hogy ezen csak a veszélyhelyzet kihirdetése segíthet, akkor -csak akkor- egyetértek vele. Sajna ennek a valószínűsége a nullával egyenlő…..

Tovább

VV Viktor: most igazán belevaló kormány kell!

Most igazán belevaló kormány kell, amely felelős, egyesíti az országot és kellő erőt mutat – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés keddi ülésén.

Tovább

Gábor György: nem tudom, föltűnt-e az ellenzéki pártok mindenre elszánt héroszainak….

Tudom, sok most a fennállás, a jövés-menés, ki és be, az (ön)elszámoltatási kedv, az innovatív ötletelések az ellenzéki kampányból visszamaradt pénzek termékeny újrahasznosításáról, csak úgy zubognak a nagy kitárulkozó konfessziók arról, hogy jobb is, hogy nem minket választottak a nekünk oly kedves választók, azok a nekünk oly kedves választók pedig, akik mégis voltak oly kedvesek és ránk szavaztak, továbbra is nekünk oly kedves választók maradnak, de valójában megkergült idióták, semmi egyebek, s miközben jobbnál jobb és színvonalasabbnál színvonalasabb disputák élénkítik a közéletet…

Tovább

OPNI (Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet ) helyett “parlament”

A megszüntetett OPNI helyét régen átvette orbánia “parlamentje” – sajnos azonban “betegek” és brigantik dominálják a “Házat” – dühönghetnek, gyalázkodhatnak; régi házmesterek módjára, mint kakasok a maguk szemétdombján uralkodhatnak, pimaszkodhatnak, acsaroghatnak – kezelésben nem részesülnek…

Tovább

A KDNP-s, “akivel nem érdemes vitázni, meggyőzni nem tudod, normális meg nem lesz. Képviselőnek jó…..”

Nagy dolog a szervilitás, annak is van “művésze”, mely címet -a nagy tolongásban- a héten mindenképpen a KDNP-s Vejkey Imre nyerte el. Nem tudni, hogy tudása ellenére, vagy annak hiányában tette kijelentését, mindegy is. Sok ilyen elvhű katonára van szüksége a regnálónak!

Tovább

Rab László: a láncfűrészes kertész, avagy menekülés az oligátorok elől

Nekünk, vidéki embereknek nincs más dolgunk, mint hogy megműveljük a káposztaágyást, azonkívül minden alkalommal a Minnerstájszra szavazzunk. Nagyjából ez az a két szabály, amit a magamfajta vidéki embör mindég betart. Rab László szŰrreál összefoglalója a 20-as hétről.

Tovább

Nem azért adtam életet a gyerekeimnek, hogy közkincsek legyenek, no pláne nem azért, mert az a cél lebegett a szemem előtt, hogy növeljem a népszaporulatot

Dúró Dóra, a Mi Hazánk képviselője a magzati élet védelméről beszélt, a parlamentben napirend előtti felszólalásában, szerinte az erről szóló magyar törvényi szabályozás hazugság, hiszen a párt álláspontja szerint az élet a fogantatás pillanatában jön létre, onnantól kellene védeni is.

Tovább

“Hol lehet jelentkezni???” – kérdezi a nyugdíjas kommentelő – …és, hogy mi ennyire kelendő 2022 Magyarországán? 65+-osan is a munkalehetőség!

A közösségi oldal böngészése közben egy hirdetésen akadt meg a szemem a hírfolyamomban: “Dolgozzon a MEKI-ben! Nyugdíjkiegészítés velünk!”. Rögtön beugrott amikor nemrég a gyerekekkel beugrottunk pár nagyon egészségtelen, de legalább annyira finom hamburgerért és láttuk, ahogy egy “szebb napokat látott” hetven körüli néni sepregette a vendégek után a szétszórt szemetet. Önkéntelenül is felkapdostuk előle-helyette és láttuk az arcán a hálás félmosolyt…..

Tovább

Ujhelyi 20.000.- forintos „Esély-kupon”-ötlete a válságálló mindennapokért

Annak ellenére, hogy a magyar kormány továbbra is előszeretettel támaszkodik a „minden nagyon szép, minden nagyon jó” sikerpropagandájára, az újonnan felálló Orbán-kabinet szerkezeti változásai és új vezéralakjainak egyes félmondatai azonban világossá teszik: a Fidesz is pontosan tisztában van vele, hogy szűk esztendők jönnek, amelyeket plakátokkal és jól hangzó mondatokkal nem lehet majd elfedni kezdte szokásos heti nyílt levelét Ujhelyi István.

Tovább

Pataki Attila gabonakör közepén állási államtitkár lesz!!! Álhírtudósítónk jelenti…

Ma újabb sajtótájékoztatót tartottak a közvéleményt érdeklő legfontosabb kérdésekről. Az eseményen a kormányzatot Pintér Sándor belügy, hadügy, szülészeti, oktatási, padlás söprési, olaj ügyi és maffia fejlesztési miniszter képviselte. Álhírtudósítónk a helyszínről informált.

Tovább

Az ügyészség szerint nem megfigyeltek, hanem a rendőrség csak a “rendezvényeket biztosított” és ott készített fényképeket és videókat – Hadházy szerint “erről beszélek, nyuszómuszó”

Május elején kapott az ügyészség bejelentést arról, hogy engedély nélkül figyelhettek meg embereket a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Főosztályának nyomozói az elmúlt években. A Blikk akkor azt írta, hogy a célszemélyek között volt a mentelmi joggal rendelkező független országgyűlési képviselő, Hadházy Ákos, valamint a városligeti fák kivágása és a terület beépítése ellen tüntető Ligetvédők csoportjának több tagja és egy ismert celeb is.

Tovább

Hitte volna? Alföldi Róbert fél!

Több mint harminc éve van a pályán Alföldi Róbert, aki színészként és rendezőként komoly sikereket ért el, művészetét több állami és szakmai elismeréssel is díjazták. A rendező mégis úgy érzi, hogy az utóbbi időben “cserepadra” került a szakmájában, derül ki a Blikk által szemlézett “Elviszlek magammal”  D.Tóth Kriszta projekt legújabb darabjából.

Tovább

Tarjányi Péter: beindult az orosz topvezetők “védd a segged” mozgalma, ami megöli a döntési merészségét, tesze-toszává változtatja a legjobb parancsnokokat is?

Mint korábban már többször mondtam egy háborúban érzékelhetők azok a pillanatok amikor valamelyik fél fáradni kezd és kiutat keres… Két napja a hadiesemények elemzése során jeleztem mintha a háború mérlegének nyelve Ukrajna felé lendülne…Nos, ma is van két újabb “jel” ami halvány és nem jelenti a háború végét azonnal, de akkor is az ukrán sikereket illetve a változást mutatja – kezdte rendszeres elemzését Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő közösségi oldalán.

Tovább

Csák János, a “zárlatos” miniszter-jelölt kiverte a biztosítékot

Egymás után zajlanak az új és régi miniszter-jelöltek meghallgatásai az országgyűlés bizottságai előtt. Ezek az események, ha jól figyelünk, semmitmondásuk ellenére is sokat elárulnak a jelöltekről. Csák János kultúráért is felelős miniszterjelölt bemutatkozása két vezető értelmiséginél is alaposan kiverte a biztosítékot.

Tovább

A világ legerősebb emberének, Fekete Lászlónak koplaló estéje a kifinomultságtól lábujjhegyen szellentő séfek között

Fontosnak tartom leszögezni: az, hogy szeretek főzni, és mint ilyen amatőr lélek elkötelezett nézője vagyok a legkülönbözőbb főzőműsoroknak magánügy, nem is ezért írom ezt a cikket. Az ok sokkal prózaibb: szerda este a jelenleg leglézettebb séf-műsor vendégségbe hívta az ország (világ?) legerősebb emberét, Fekete Lászlót, aki el is ment, hozta is a formáját, ám a műsor három séfje -na és a szerkesztés- nem igazán tudott vele mit kezdeni.

Tovább

A volt SZDSZ egy részének szerepe a bukásban – A múlt hosszú árnyéka

Az ellenzék bukása kapcsán sokat emlegettem az SZDSZ hullákat. Ezért többen megsértődtek, megharagudtak rám. Pedig az az igazság, hogy az SZDSZ halott. De tagjainak jelentős része korábbi szabadságharcos nimbuszuk miatt ma is jelentős szellemi befolyással bír az ellenzéki gondolkodású emberekre.

Tovább

Perintfalvi Rita: Márki-Zay Péter, a fundamentalista atombomba?

Hát már nagyon régóta várok arra, hogy megírhassam ezt a posztot Márki-Zay Péter személyiségének elemzéséről, különös tekintettel a vallási fundamentalizmusából fakadó veszélyekre! Mivel tegnap a Telex közétett egy nagyon részletes elemzést arról, hogy miként omlott össze az ellenzéki kampány, ezért most végre leírhatom, amit gondolok – kezdte közösségi oldala bejegyzését Perintfalvi Rita katolikus teológus, hittanár, kulturális és szociális menedzser.

Tovább