Gerinc-kutató! – A kancelláriaminiszter színeváltozása

Jól tudjuk, botorság egy politikuson számon kérni azt, amit az egyszerű állampolgárok következetességnek, vagy más szóval gerincnek  neveznek, de mégis újra és újra összeszorul az ember gyomra, amikor az egyébként az erkölcs nevében fellépő pártemberek egyik napról a másikra váltogatják a véleményület és az álláspontjukat is.

Jobbik-javaslat

Keményen kiállt Gulyás Gergely a felvetés ellen, hogy törvényileg büntessék a „szexuális devianciák népszerűsítését”. Igaz, a jelenlegi miniszter ezt 2012-ben tette, amikor az ötlettel az akkor még jóval radikálisabb Jobbik állt elő. Utóbbi párt javaslata kísérteties hasonlóságot mutatott azzal, amit most a Fidesz-KDNP, éles európai és belföldi kritikákat kiváltva, keresztülvert – írta meg a Magyar Hangban Lakner Dávid.

A Jobbik 2012 áprilisában olyan javaslatot terjesztett be az Országgyűlésnek, ami módosította volna a Büntető törvénykönyvet (Btk.), a szabálysértési törvényt, illetve a média- és reklámtörvényt is. Mirkóczki Ádám célja akkor az volt, hogy ne lehessen „népszerűsíteni” a homoszexualitást, a transzneműséget, a transzvesztitizmust, a biszexualitást és a pedofil magatartást.

És jött Gulyás Gergely….

A párt javaslatára viszont kemény hangú választ adott az emberi jogi bizottság akkori fideszes alelnöke, azaz Gulyás Gergely. A kormánypárti politikus a Btk.-módosítást egyértelműen alkotmányellenesnek nevezte, és úgy vélte, az szembe megy azzal az alkotmánybírósági határozattal is, ami mások mellett Morvai Krisztina sürgetésére született meg. Ez a határozat, ismertette Gulyás, megszüntette a kor szerinti különbségtételt a különböző- és azonos nemű felek közti szexuális kapcsolattal összefüggő bűncselekmények esetében.

„Nem tudjuk, hogy a Jobbik mostani törvényjavaslata fényében hogyan éli meg Morvai Krisztina korábbi alkotmánybírósági beadványát”

– idézte akkor Gulyás Gergelyt az MTI.

Kapcsolódó (ennyit a gerincről)

 

Gerinc

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük