Sorting by

×

Gesztus? Kérem a következőt, mégpedig Donáth Annától és a Momentumtól

Márki-Zay esetleges az ő pártjukat hátrányosan érintő pártszervezése riasztja a Momentum vezetését: „Az Elnökségünk tudomására jutott, hogy Márki-Zay Péter pártépítésébe többeket bevont, köztük a Momentum Mozgalom tagjait is. Annak érdekében, hogy pontosan lássuk, milyen erőforrásokkal segíti a Momentum Mozgalom Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölti vagy közös kampányát, továbbá hogy milyen területeken adnak a Párt tagjai támogatást, fontos számunkra a közreműködők személyének és a közreműködés jellegének ismerete” írta tagjainak a Momentum. Jegyzetírónk is ezzel a témával foglalkozik.

Márki-Zay már tett egy gesztust

Lemondott a 7. frakcióról. Bár ezt gesztusnak nevezni ismét (immár önmagán is túlmutató és nemcsak kommunikációs) tévedés: egyészt ha ő úgy gondolja, hogy gesztust gyakorolhat a hat párttal szemben az szereptévesztés; másrészt gesztust az ember önmaga sérelmére szokott tenni — ha valamiről úgy gondolta, hogy ez az ügy érdekét szolgálja, mégis lemond róla, azt kompromisszumnak hívják. De hát biztos nem is úgy gondolta — úgy látszik, meg kell tanulni együttélni MZP kommunikációjával; és hát azzal, hogy a hívei azt jónak is tartják…

Ha úgy tetszik, akkor Gyurcsány Ferenc is tett egy gesztust

Már sokan vártak tőle, hogy lecsitítsa az indulatokat: egyértelműen és félre nem érthetően kimondta:

” Vagy a hat ellenzéki párt győz, vagy a Fidesz. Vagy Márki-Zay Péterrel győzünk, vagy senkivel.”.

Az MSZP-Párbeszéd már az előválasztás második fordulója előtt tett egy gesztust…
Jakab Péter folyamatosan gesztust tesz: hangoztatja, hogy a Jobbik támogatja Márkit; hozzátéve -helyesen -, hogy konszenzusos döntések kellenek. Ilyen született (nyilván a Jobbik legnagyobb örömére) a 7. frakcióról.

És akkor most azt olvasom, hogy talán mégse

MZP a Momentum tagjait próbálja megszerezni a pártja számára… Csak remélni tudom, hogy a körlevél, amit a párttagoknak ez ügyben küldtek még azelőtt íródott, hogy MZP lemondott a 7. frakcióról.
Ha így van, akkor ennek hangot kéne adni; ha nem, akkor a többi kolaíciós párttal együtt szamon kérni Márkitól a közös döntést – de nem a nyilvánosság előtt!
Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy aki el akar menni, annak segíteni kell csomagolni; ha pedig a Momentumból egy keresztény-konzervatív orientációjú párthoz akar igazolni — akkor pláne…
De: csak majd a választás után! Mert most az a legfontosabb. Végre már lassan úgy látszott, lenyugszanak a kedélyek, és mindenki minden mást háttérbe szorítva csak a közös célra koncentrál.
Maradjon is így: egységben Magyarországért!

Kapcsolódó

Momentum,

 

átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.