Giga – átverés terjed, ne dőljön be!

Nem nagy dolog, csak egy kattintása bánja! – mondhatná, aki felületesen szemlél. Ennél sokkal többről van szó a napjaink egyik legnagyobb átverésében, ugyanis a klikk nyomán az összes adata áruba bocsátható termékké válik az adathalászok kezében.

Csodák pedig nem nagyon vannak!

A rendkívül izgatónak tűnő ajánlat gőzerővel terjed a közösségi oldalon annak ellenére, hogy irtózatos nagy kamu az egész – szúrta ki a cafeblog.hu. A portál szemfülesei szerint a cég nemrégiben egy családi házat reklámozott ilyen feltételekkel a gyanútlan nézelődőknek. Persze nem sorsolták ki. Azt sem.

A mostani ajánlat “csak” egy csodaautóval kecsegtet:

“Idén Karácsonykor odaadjuk ezt a csodás autót azoknak a szerencsés rajongóknak, akiknek szükségük van rá. Melyiket szeretnéd? Írd be a szín nevét. A többit már tudod, hogy mit kell tenned! Kiderül december 15-én 20 órakor.”

A fogalmazás arra enged következtetni, hogy még arra sem vették a fáradtságot a hír gyártói, hogy egy nyelvet ismerővel fordíttassák le az ajánlatot. Ennek ellenére annyira el akarták hinni a látogatók, hogy csodák pedig vannak, hogy pár óra alatt több ezer megosztással és adattal – bővült a kiötlők gyűjteménye.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük