Gina Lollobrigida elindul a szeptemberi olasz választásokon

Gina Lollobrigida 95 évesen politikai babérokra tör, független jelöltként, de az Italia Sovrana e Popolare (ISP) euroszkeptikus politikai szövetség támogatásával indul a Rómától délre fekvő Latina szenátusi választókerületben a szeptemberi olasz választásokon – vette észre a Telex a la Repubblica hírét

A Szuverén és Népszerű Olaszország (ISP) pártját július 25-én alapították, így egy pár hete létező politikai szövetségről van szó

Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan nő van velünk, aki az elmúlt 60 évben olasz filmtörténelmet írt

– mondta Emanuele Dessì szenátor, a Kommunista Párt képviselője Lollobrigidáról.

Az ISP közel áll a kommunistákhoz, a szocialistákhoz és a populistákhoz is. A parlamentbe jutáshoz a politikai szövetségnek három százalékot kell elérnie.

Gina Lollobrigida amellett, hogy az olasz filmművészet ikonja, Hollywoodban is ismert híresség, és a politikába sem először kóstol bele: az 1999-es európai parlamenti választásokon a demokratákkal indult, de nem kapott elég szavazatot a bejutáshoz.

Olaszországban szeptember 25-én általános választásokat tartanak, miután Mario Draghi korábbi miniszterelnök a múlt hónapban lemondott. Lemondásának egyik oka lehetett, hogy az olasz politika nem képes megküzdeni a növekvő energiaárakkal és az élelmiszerinflációval, ami miatt egyre kevésbé lett népszerű Draghi.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás: RTL.hu / Telex.hu / la Repubblica

Friss híreink

Kínyó Norbert

hegesztő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.