Konkrét őrület: Gödre migránsmentes töpörtyű fesztivállal házal

Gödre Baranya megye Hegyháti járásának 900 lelket számláló községe. Nagy élet lehet az Isten háta mögött, vannak migránsos és migránsmentes rendezvényeik. Egyik ez utóbbi közül a közelgő töpörtyű fesztivál. Ha nem lenne tragikus, akár mosolyogtatónak mondhatnánk, de ez nem vicc.

Ezt ne felejtsük Orbán bűnlajstromához írni!

2018 Magyarországán megeshet, hogy egy község polgármesterének eszébe jut a falusi összeröffenést “migránsmentes”-nek hirdetni. Igaza van azoknak, akik azonnali kilépést sürgetnek az Unióból. Ilyeneknek Európában nincs hely! Orbánnak is igaza van, amikor azt hangoztatja, hogy kelet felé, a diktatúrák irányába keressük a jövőnket, ott ez akár  természetes és vicces is lehet.

Migránsmentes környezetet és fesztivált ígér Gödre vezetése egy új helyi fesztivál vendégeinek. A gödrei töpörtyű és forralt bor fesztivál részletes programjában is szerepel ez a kitétel, és a plakátokra is felkerült – írja a szabadpecs.hu.

migransmentes

Gelencsér Gábor, Gödre független polgármestere egyáltalán nem érzi gigacikinek a dolgot, örömmel nyilatkozott a portálnak:

Elsőként tisztázzuk: A megjegyzés pusztán a töpörtyű készítésére kitalált rendezvény kapcsán vetődött fel, más rendezvényünk kapcsán nem. Gondolom magyarázni nem kell, miért nevezhettük – viccesen – migránsmentesnek. És láss csodát, a célt elértük! Remélhetőleg többek figyelmét is sikerül ugyanígy felkelteni, hiszen egy rendezvény promotálásának épp ez a célja. Kérem, ne keressen ebben sem politikát, sem provokációt, arról ugyanis a rendezvény nem szól! Szeretne viszont közösséget építeni, gasztronómiai hagyományokat elevenen tartani, személyes kapcsolatok teremtését elősegíteni!”

Az a bizonyos tíz perc hírnév minden otrombaságot megér!

A rendezvény meghívója ízesre sikeredett,

„A rendezvény a magyar gasztronómia hagyományait hívja elő, azzal a céllal, hogy a közösségépítésen és a szórakozáson túl a Nyugat- Hegyháti térséget turisztikailag népszerűsítse, településeinek összetartozását erősítse, a hagyományokat őrizze. A rendezvény feleleveníti azon disznóvágások hangulatát, ahol a család a komasággal, barátokkal karöltve dolgozik, és zárásként elkészítik a töpörtyűt.”

de a lényegi rész az, hogy mit is biztosítanak a résztvevő csapatoknak és a közönségnek a helyiek:

Amit biztosítunk:

  • 5 kg zsírszalonnát (sertés) csapatonként,
  • 1 db sörasztal, 2 db sörpad csapatonként
  • a helyet, vízvételi lehetőséget
  • a jó hangulatot
  • a zenét, hogy könnyebben menjen a pörc elkészítése
  • a büfét, hogy ne csak a töpörtyű piruljon, hanem a sütője is,
  • a profi értékelést profiktól
  • a migránsmentes környezetet,
  • a biztos helyet a II. Gödrei Töpörtyű- és Forraltbor Ünnepen.”

Felteszem, lesznek szép számmal, akik még vállat sem vonnak, kezet sem lendítenek, elmennek és jól érzik magukat, “tisztafajuk” téves tudatában. A polgármester melle dagad majd a büszkeségtől, mert biztosan nem lesz senki, aki elküldené az anyjába!

(forrás: szabadpecs.hu)

„Aki úgy érzi, a menekültek elvették a munkáját, az szavazzon a Fideszre, aki pedig úgy érzi, hogy baj van az egészségüggyel, az oktatással, a nyugdíjakkal, az szavazzon ránk!”

Titkos kopt menekült közösség a Bakonyban

Rétvári a nőkről: olyan beengedni egy menekültet, mintha átadnánk a bukszát az asszonynak, nincs visszaút!

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük