Sorting by

×

Golda a zsidó szuperasszony – filmsorozat készül az izraeli “Nőstény Oroszlán” életéről

Golda Meir Izrael egyik legizgalmasabb időszakában 1969-től 1974-ig töltötte be a miniszerelnöki posztot, mind a mai napig egytelen nőként. Regnálása alatt történt az 1972 müncheni olimpián a zsidó sportolók elleni merénylet is. Golda Meir mint politikus egyszerre volt a konszolidáció, és a megalkuvás nélküli harc embere.

Golda Meir emlékezete

Minisztersége alatt, állítólag, egy kommandóval leválaszttatta mindazokat, akik részt vettek a müncheni terrortámadásban, hogy ez az epizód milyen súlyal szerepel majd a filmsorozatban nem tudni. Az viszont tény, hogy a filmes életregény egyik producere az a világsztár Barbra Streisend  aki hosszú évtizedek óta Golda Meir rajongó, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy 1978-ban születésnapján egy rövid riporttal és a hatikvával Izrael himnuszával  köszöntötte a már nyugalomba vonult  miniszterelnököt:

A Shtisel és az Unortodox sorozatokból ismert Shira Haas Emmy-, illetve Golden Globe-díjra jelöltek színésznő generációjának talán legismertebb izraeli színésznője alakítja  Golda Meirt a tévé sorozatban.

Sterisend mellet a másik producer  Eric Tuchman, aki egyben a széria írója is lesz, és aki korábban “A szolgálólány meséje” című sorozaton is dolgozott. A rendezői feladatokat Mimi Leder kapta meg, aki olyan produkciókért volt már felelős, mint a Vészhelyzet vagy A hátrahagyottak.

Arról, hogy mikorra várható a sorozat, egyelőre nincsenek információk.

München és a száraz tények

“1972. szeptember 5-én hajnali 4 óra 10 perckor a Fekete szeptember palesztin terrorszervezet nyolc tagja átmászott az olimpiai falu kerítésén, a 25A kapu közelében, és behatoltak a izraeli olimpiacsapat Connollystraße 31 alatti szállására. A gépfegyverekkel felszerelkezett túszejtőknek nem került nagy fáradságába az izraeli sportolókat ártalmatlanná tenni, hiszen a sportolók az ajtókat nem is zárták be. A biztonsági intézkedések is sokkal lazábbak voltak, mint az 1936-os berlini olimpia idején, ezzel kívánták a németek jelezni, hogy ez már egy másik Németország. A terroristák tizenegy túszt ejtettek, név szerint: David Mark Berger, Ze’ev Friedman, Joseph Gottfreund, Eliezer Halfin, Joseph Romano, André Spitzer, Amitsur Schapira, Kahat Schor, Mark Slavin, Jaakov Springer és Moshe Weinberg. Weinberg és Romano rögtön az akció elején szerzett sebesülésükbe mindketten a helyszínen bele is haltak. A bajor rendőrség az akció során nem volt tekintettel a következményekre, amint azt az egész világ az élő TV- és rádióközvetítésnek köszönhetően láthatta. Később a tanulságok levonása után felállították a GSG9 német terrorelhárító csapatot.”(Wikipédia)

FRISS HÍREINK>>>>

Golda, Izrael, felhívás

Golda, Izrael, figyelmeztetés
illusztráció: V.K.
átver

Egy hozzászólás itt: “Golda a zsidó szuperasszony – filmsorozat készül az izraeli “Nőstény Oroszlán” életéről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.