Napi gondolatok egy 1984-es Spíró vers nyomán

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Tavaly év végén, karácsony előtt valami megváltozott, a rabszolgatörvény olyan gátakat szakított át, amelyet előtte pár héttel még nem mertünk gondolni. Az ellenzéki országgyűlési képviselők kezdték azt csinálni, amiért felveszik a fizetésüket, a változást akaró magyar emberek ezt látván, kezdenek öntudatukra ébredni.

„Jönnek a dúlt-keblü mélymagyarok megint,

Spiró György egyik versében -még 1984-ben — így írt:

„Jönnek a dúlt-keblü mélymagyarok megint,

füzfapoéták, füzfarajongók, jönnek a szarból,

csönd van. Senki se pisszen. Alantról

kevéske hűlt költő csontujja int.”

Spíró György: Jönnek (részlet)

Spiró mintha a jövőbe látott volna, hiszen 2010-után jó ideig hazánkban csend volt, a nyakunkon ülő hatalom bármit megtehetett. Lophatott, csalhatott, embereket tehetett tönkre, mindezt büntetlenül. Sőt az ország azzal jutalmazta Orbánt, hogy még két parlamenti választáson szerzett kétharmadot. Orbán fejéről már csak a korona hiányzik, a dinasztia épül, a saját lábon álló családtagok ott vannak mindenütt, ahol közpénzt lehet lenyúlni.

Tavaly év végén, karácsony előtt valami megváltozott, a rabszolgatörvény olyan gátakat szakított át, amelyet
előtte pár héttel még nem mertünk gondolni. Az ellenzéki országgyűlési képviselők kezdték azt csinálni, amiért felveszik a fizetésüket, a változást akaró magyar emberek ezt látván, kezdenek öntudatukra ébredni.

A szóvivők továbbra is a hasba akasztós marhaságot mantrázzák

Olvasom, hogy a Fidesz, nem éppen eszükről elhíresült szóvivői, megmondóemberei, a tegnap, erőt mutató kormányellenes demonstráció kapcsán csak arra képesek, hogy a korábbi hasba akasztós marhaságaikat mantrázzák: Soros pénzeli a tüntetéseket, bevándorló országgá akarják tenni az országot, azok akik sűrű hóesésben, minusz 5-6 fokban kimennek az utcára, s hangosan kifejezik, hogy „Elegünk volt!”. A tegnap esti debreceni tüntetés egyik szónoka megjegyezte: soha nem gondolta, hogy valaha egy közös tüntetésen együtt látja az MSZP és a Jobbik zászlaját, és örül neki.

Orbán elérte amit eddig az ellenzéknek nem sikerült: összehozta az ellenzéki pártokat, és a civileket, az utca megmozdult, erőt mutat, elszántságot. Szombaton a hivatalos esemény befejezése után, százak -zömmel fiatalok-indultak sétára Debrecen emblematikus helyeire: a Fidesz irodához, a fideszes pártsajtóvá silányult, szemétbe való megyei napilap székháza elé. Ezt a tömeget Soros -bérencnek nevezni, azt mutatja, hogy

Orbánék zavarban vannak, nem igazán tudják kezelni a helyzetet. Ideje lenne irányt váltani a kormányzatnak is. A sok hülyeségükre egyre kevésbé vevők az emberek, s lassan a saját táborukból is mind többen rádöbbenek arra, hogy a király bizony meztelen. Orbán ma Magyarország leggazdagabb embere, hisz’ kevés olyan jámbor lélek van e hazában,aki elhiszi, hogy a nemzet gázszerelője, -aki megszólalásai alapján, nagyjából Kósa színvonalán áll–,, saját tehetségéből képes lett volna a több mint 300 milliárdos vagyont összelapátolni.

A folytatásban: „Orbán takarodj!”

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

One thought on “Napi gondolatok egy 1984-es Spíró vers nyomán

  • Kíváncsi lennék,hogy Spirónak tettszene e Rákay filmje? vagy ezen verssorok a (próféta hangján szóltak a múlt században)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük