Még keresik a tűzben eltűnteket Görögországban

Nyolcvan fölé emelkedett a görögországi erdőtüzek halálos áldozatainak száma, és még tovább nőhet, hiszen nagyon sok embert eltűntként tartanak nyilván.

A mentőcsapatok a szárazföldön de a tengerben is kutatnak az eltűntek után, egy házat két-háromszor is átfésülnek, hogy biztosra menjenek.

A Geraneia hegyet leszámítva mindenhol sikerült megfékezni a lángok terjedését. A legtöbben az Athéntól 30 kilométerre fekvő Matiban vesztették életüket.

A közösségi oldalakat elárasztották az eltűntek fényképei.

“Az emberek eltűnt szeretteiket keresik kétségbeesetten. Fotókkal a kezükben járják a környéket, ahol tűz pusztított, és a közösségi médiában is megpróbálnak információt szerezni róluk, illetve egy külön portált is létrehoztak nekik” – mondta az Euronews tudósítója.

A missingpeople.audax.gr oldalra fel lehet tölteni az eltűnt személy képét, illetve a kontaktot, ahová az információkat kell küldeni annak, aki tud valamit az illetőről. Az oldal kezelői eddig csupán két visszaélést tapasztaltak, amikor valaki hamis információkat posztolt, csak azért, hogy együttérzést csiholjon ki az emberekből.

(Forrás: Euronews)

Kapcsolódó:

Futótűz égeti halálra az embereket Athén környékén

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük