Connect with us

Kerítésen innen

Gréczy: több Gyurcsány Ferencre van szükség, arra az emberre, aki legutóbb legyőzte Orbánt

Gréczy: több Gyurcsány Ferencre van szükség, arra az emberre, aki legutóbb legyőzte Orbánt
Megosztás

„Annyira akarta a sajtó egy része, meg a ballib értelmiség egy része, hogy Gyurcsány Ferenc mondjon le, hogy most láthatóan dühösek, hogy ez nem történt meg. Sőt, nemcsak hogy nem történt meg, de láthatóan ő is, meg a Demokratikus Koalíció is beleáll a küzdelembe” – kezdte közösségi oldala bejegyzését Gréczy Zsolt, a DK elnökségi tagja.

A védő-poszt

Hosszú bejegyzésben vette védelmébe Gréczy Zsolt, a DK elnökségi tagja Gyurcsány Ferencet, akire állítása szerint sokan dühösek, mert a pártelnök nem mondott le a június 9-i európai és önkormányzati választások után.

Félremagyarázat

A bejegyzésben azt írja, hogy a Tisza Párt hívei ellenzéki egypártrendszert szeretnének és eltörölnék az egyetlen nem jobboldali erőt. A DK országgyűlési képviselője szerint egy influenszer félremagyarázta, illetve meghamisította Gyurcsány szavait, aki a választások után két héttel egy Facebook-videóban jelentette be, hogy az elnökséggel együtt a posztján marad. A célzás Pottyondy Edinára vonatkozhatott, hiszen a bejegyzés későbbi részében Gréczy felidézte, hogy az illető korábban a Momentum elnökségi tagja és elnöki tanácsadója volt. Pottyondy legutóbb ebben a videóban foglalkozott Gyurcsánnyal.

…meg a Lendvai is….

A DK-s politikus odaszúrt az MSZP korábbi vezetőjének is, mert az szerinte azt mondta, hogy Magyart hagyni kell jobbközépről nyerni mondván, majd megfogja a néppárt. Ezzel valószínűleg Lendvai Ildikóra célzott, aki június 25-én a Telex műsorának vendége volt, ahol kijelentette, a baloldal jövője múlik azon, hogy Gyurcsány marad-e. Gréczy szerint Gyurcsány Ferenc korábbi alkalmazottjai, tanácsadói, miniszterei, államtitkárai osztják az észt, miközben pályafutásuk csúcsa volt, amikor az ő kormányában, az ő kormányának dolgoztak. Bejegyzését a további teendők összegzésével zárta, amikor azt írta:

„A baloldalt vissza kell erősíteni, és ehhez nem kevesebb, hanem több Gyurcsány Ferencre van szükség. Arra az emberre, aki legutóbb legyőzte Orbánt. Rajta kívül mindenki vesztett. Ideje megkeresni a győztes receptet. Más idők járnak, tudom, de a cél nem lehet kevesebb.”

Kapcsolódó

Szerző