Gulyás, a hiteles politikus? – Miután bejelentette, hogy nyárra nyitás valószínű, a VOLT és a Balaton Sound szervezői hivatalosan lemondták a fesztiválokat

Szegény Gulyás Gergelyt még az ág is húzza, bár mindent megtett azért, hogy ez így legyen. A csütörtök délelőtti Kormányinfón bejelentette, hogy nyárra lazítás lesz Magyarországon, erre koradélután a VOLT fesztivál és a Balaton Sound szervezői bejelentették, idén egyiket sem rendezik meg a járvány okán és a látogatóik érdekében.

Blama a köbön….

Ahogy arról beszámoltunk Gulyás miniszter a Kormányinfóján belengette, hogy ugyan “biztosat” majd a főnöke mond péntek reggel, de annyit elárulhat, hogy

“Jelentős enyhítő intézkedések, nyitás néhány héten belül elképzelhető…(…)  A teljes nyitás, a fesztiválok helyreállta valószínűleg csak nyártól lehetséges”

A miniszter az ATV kérdésére ezen túl kijelentette:

“jelentős enyhítő intézkedések, nyitás néhány héten belül elképzelhető”.

Azt tudjuk ma mondani, hogy a szakértők szerint legkésőbb március végén a harmadik hullám tetőzni fog.

“De az is lehet, hogy már ennél korábban”

– mondta Gulyás Gergely.

Pár órával később….

Idén biztosan elmarad a VOLT és a Balaton Sound, a népszerű, komoly headlinereket felvonultató vidéki fesztiválok időpontját átették 2022-re

„A Balaton Sound mára Európának egyik fontos, Magyarországnak pedig a legjelentősebb elektronikus zenei fesztiválja lett, amely komoly turisztikai vonzerővel bír, és több tízezer hazai és külföldi vendéget jelent évente”

mondta Fülöp Zoltán, fesztiváligazgató. Hangsúlyozta: egyelőre azonban nem látják annak realitását, hogy nyár közepére a nemzetközi turisztikai forgalom ilyen mértékben újrainduljon Európa-szerte, mindemellett pedig a hazai közönségünk biztonsága és egészsége számukra mindennél fontosabb.

Ezért azt a fájó döntést kellett meghoznunk, hogy legközelebb 2022-ben nyitjuk meg a fesztivál kapuit

„A közönséghez és a fellépőkhöz hasonlóan mi is arra készültünk, hogy idén végre újra találkozhatunk Sopronban és Zamárdiban. A Telekom VOLT Fesztivál a portfóliónk legkorábbi eseménye, hiszen idén júniusra terveztük a kapunyitást. Mára annyira közelivé vált ez az időpont, hogy kénytelenek voltunk a halasztás mellett dönteni”

– erről már Lobenwein Norbert, a VOLT alapítója beszélt.

Most, a járvány harmadik hulláma közepén, még azt sem látják,

hogy egyáltalán mikor lehetne elindítani a kampányt, a jegyértékesítést, így pedig lehetetlen egy nyár eleji nagy fesztivál biztonságos megvalósítása. Az idei line-uppal a megszokottnál jóval korábban készültek el, azonban még meghirdetni se volt lehetőségük a 2021-es sztárokat.

„Közben a háttérben ma már azt is látjuk, hogy a nemzetközi turnék is sorra maradnak el a bizonytalanság miatt”

– tette hozzá a VOLT alapítója.

A szervezők azt is elárulták, hogy természetesen mindkét esetben felmerült, hogy egy nyár végi, alternatív időpontot keressenek a két eseménynek.

„Erre a fesztiválok mérete és nemzetközi léptékei miatt sajnos nem találtunk a fellépőkkel is egyeztethető, biztonságos megoldást. Bízunk abban, hogy hűséges látogatóink megértik a döntésünket és türelmesen kitartanak, hogy 2022-ben felejthetetlen fesztiválélményekkel térhessünk vissza”

– tették hozzá.

 

gulyás-fiaskó
illusztráció: V.K.

5 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük