Gulyás-Bayer paktum Békemenet-ügyben?

Bayer Zsolt publicista vetette fel az ellenzéki tüntetések után, ideje lenne Békemenetet szervezni. Gulyás Gergely miniszter szerint ez remek ötlet, érdemes a megfontolásra. Vagyis: ha tovább lázong a népfelség, akkor jön a spontán felháborodott ellenmenés.

„Nagy győzelem lenne most egy Békemenet….”

„A butaság, az erőszak, a rosszindulat és antidemokratikus hozzáállás láttán sokunkban fogalmazódik meg az igény a Békemenetre”

– mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Pesti Srácoknak adott interjúban. A Békemenet ötletét Bayer Zsolt vetette fel.

Bayer nevetett, a vonulók szitkozódtak és ütöttek – pillanatkép a Békemenetről

Gulyás szerint a mostani tüntetések mögött nincs tömegtámogatottság, az ellenzék és a szakszervezetek néhány ezer embert tudott utcára vinni.

Bayer Zsolt Önről, ha tüntetett: “ezek, ha tehetnék, nem sípolnának, hanem akasztanának…”

Ehhez képest, ha a miniszterelnök mond beszédet, akkor egy nemzeti ünnepen is ötször ennyien szoktak megjelenni, de ha a Fidesz egy nagyrendezvényt tart, ott többszázezren is részt vesznek.

Az utcán a résztvevők számát tekintve tehát a választási eredménynél is nagyobb győzelmet tudunk aratni. Érdemes mérlegelni: megérett-e már erre a helyzet.

Bayer Zsolt Önről, ha tüntet, vagy szimpatizáns: őrjöngő, felakasztással fenyegető, törő-zúzó szar lumpenproli, soros-csicska ….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük