Sorting by

×

Gulyás csütörtöki nagyotmondása: “napi félmillió embert tudnának beoltani, ha lenne elég vakcina”

A csütörtöki nap -eddig- összkormányzati unióhibáztatással telik, Szijjártó szerint az Európai Bizottság (EB) “botrányosan” lassú vakcinabeszerzése miatt nem lehet feloldani a korlátozásokat, Gulyás Gergely olvasatában pedig: napi félmillió embert tudnának beoltani, ha lenne elég vakcina, de ugye az EU….

Tovább a linkség útján….

Szerdán tette világossá Sztella Kiriakídisz, az EU egészségügyért és élelmiszer-biztonságért felelős biztosa, hogy 2020 júniusában mind a huszonhét tagország -köztük természetesen Magyarország is- felhatalmazta az Európai Bizottságot, hogy a nevükben tárgyaljon az oltásokra vonatkozó előrendelésekről.

“Hadd emlékeztessem önöket arra, hogy a megállapodás jóváhagyásával, illetve a tárgyalások unióra való átruházásával mindegyikük beleegyezett abba, hogy nem indít saját eljárást az oltóanyagok megvásárlására ugyanazoktól a laboratóriumoktól”

– fogalmazott.

A rendelkezés minden tagállamra vonatkozóan jogilag kötelező, és megjelent az unió lapjának június 18-i számában, a mellékletben.

Ennek tudatában és ellenére….

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondása szerint komoly esély mutatkozik arra, hogy Kínából kapunk vakcinát, de az oroszokkal is tárgyalásban állunk. A kínai gyártóval gyakorlatilag megállapodott a kormány.

“Túl vagyunk a járvány második hullámának csúcsán, visszaszorulóban van a vírus terjedése”

Alig két hónapja vezette be a kormány azokat az intézkedéseket, amelyek a mai napig érvényben vannak. Továbbra is a munkahelyek védelme, és az általános iskolákban történő oktatás fenntartása. Arra a sokszor felvetődő kérdésre, hogy meddig kell fenntartani a védelmi intézkedéseket a miniszter azt válaszolta,

két út van előttünk: vagy akkor enyhíthetnek, amikor jelentősen csökken a fertőzőttek száma, vagy akkor, amikor már olyan szintet ér el az átoltottság, hogy a legveszélyeztetettebbek védve lesznek.

Szijjártó jött és rátromfolt:

“Mindenki azt várta a brüsszeli hitegetés alapján, hogy a tavalyi év végén, az idei év elején az Európai Unióban (EU) hatalmas sebességgel indul be az oltás, aminek nyomán aztán az európai országokban a meglévő korlátozó intézkedéseket, szigorításokat fel lehet majd oldani”

– hangsúlyozta. Hozzátette,

mindez azonban elmaradt az EB miatt, míg az EU határain túl, az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Izraelben “viharos sebességgel” zajlik az emberek beoltása.

Majd levonta a következtetést:

“Ez egész egyszerűen botrányos helyzetet hozott létre, főleg úgy, hogy az Európai Bizottság hosszú hónapokon keresztül folyamatosan támadta azokat az országokat – mint minket is -, amelyek más forrásokból is szerettek volna oltóanyagot vásárolni”

– emelte ki. Szerinte

ezek alapján helyes lépés volt megkezdeni a tárgyalásokat keleten is, hiszen arról lehet hallani, hogy nagy nyugat-európai országok, illetve cégek az oroszokkal “valamifajta” vakcinafejlesztésről vagy -gyártásról tárgyalnak.

Forrás

drog

átver

3 hozzászólás

 • 2021.01.14 - 11:32
  Közvetlen hivatkozás

  Gondolom, úgy gondolta a napi féémilliós beoltást, hogy a Pfizer minden 10 ampullához komplett személyzetet is csomagol (orvos, nővér, egyéb – tárgyi – feltételek.

  Válasz
 • 2021.01.14 - 13:20
  Közvetlen hivatkozás

  Ez egy alja banda, Gyurcsány ezekhez egy ovodás volt… hazug szar alakok, mindig találnak valamit és valakit . amire rá lehet fogni a saját tehetetlenségüket, tünjenek el végre a süllyesztőben ezek a patkányok !!

  Válasz
 • 2021.02.25 - 10:39
  Közvetlen hivatkozás

  Ha annyira megbízik az orosz és a kínai vakcinában Orbán Viktor és Szíjártó Péter, akkor miért kell aláíratni velünk egy nyilatkozatot, hogy saját felelősséggel oltatjuk be magunkat ezekkel a vakcinákkal! Ezért Orbánt és Szíjártót terheli a felelősség, ha valami baj történne a beoltottakkal!!!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.