Kerítésen innen

Gulyás “Dumb” visszaszólt a szerinte ír kocsma közegében felnőtt Ryanair vezérnek

ír kocsma

„Ha valaki egy ír kocsmában töltötte a gyermekkorát, ahol túl fiatalon túl sok alkoholhoz jutott, akkor – úgy látszik – ennek felnőttkorban is nyoma marad” – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Hirado.hu-nak adott interjújában arról, hogy a Ryanair a légi közlekedésre kivetett extraprofitadót azonnal áthárította az utasokra. Gulyás ezzel valószínűleg arra akart reagálni, hogy a légitársaságot vezető Michael O’Leary korábban azt mondta: Gulyás és Nagy Márton olyanok, mint Dumb és Dumber.

Ne is próbáljanak kapálózni!

Gulyás szerint a légitársaságoknak nem érdemes kiskapukat keresni az extraprofitadó alól, a Ryanair ellen indított fogyasztóvédelmi eljárás pedig folyamatban van. A beszélgetésben Gulyás azt is elmondja, mennyire fontos szerinte a sajtószabadság.

A Ryanair nincs egyedül

A sajtószabadságról

A sajtóval állítása alapján pedig nem Magyarországon, hanem Németországban van gond, ugyanis:

„az a német barátaink problémája, hogy náluk a sajtó szabadsága nem jár együtt a média sokszínűségével. A német politikusok gyakran panaszkodnak arra, hogy a sajtó nem tudósít a politikáról, hanem alakítani akarja a politikát. Ez egy német demokráciaprobléma.”

Hogy hasonló problémák előfordulhatnak-e esetleg Magyarországon is, azt a Hirado.hu nem kérdezte meg. Az interjúban Gulyás ezenkívül elmondta, hogy:

  • sokat fut Budapest belvárosában, minden héten legalább 36 kilométert lenyom;
  • szereti a verseket és az emlékiratokat, Arany János az egyik kedvence;
  • fehérborból a somlóit, vörösből pedig a szekszárdit preferálja.

Sajnos azonban, akárcsak elődei a cím bírtokosai közül: Navracsics Tibor, vagy Varga Mihály, ő is elvesztette már az “emberarcú fideszes” titulusát.

(Forrás: Telex!)

A Ryanair nincs egyedül…

About Author

Szólj hozzá!