Nem kívánom Gulyás Gergelynek, hogy a saját bőrén tapasztalja meg, hogy mit tehettek volna, amikor életbevágó szüksége lesz egy vizsgálatra és csak nézheti a CT berendezést, mert az értő orvos hiányzik mellőle.

Gulyás esete a pofátlanság határtalanságával

Ma 27 CT van Budapesten, és 23 kerület.

„Mit tegyünk még?”

– tette fel a kérdést Gulyás az e heti kormányinfón, aki szerint egy választási kampányban lehet hülyeséget beszélni, utána viszont szembesülni kell a valósággal.

Kérdezi ezt a közszolga abban az országban, ahol még az időpont-foglaláshoz is időpontot kell foglalni!

Történik mindez 2019 Magyarországán, Európa közepén, az unió tagországában, ahol a regnálót FIDESZ-nek hívják! Félreértés ne essen: mindezt Önnel, Önnel és Önnel teszi a kétharmaddal megválasztott kormány, élén Orbán Viktorral. Ja és most készülnek kierőszakolni még egy giga-stadiont az atlétáknak!

Az ( EBP ) egészségbiztosítási finanszírozásra történő, nem sürgős jelzéssel érkező betegnél:

  • CT várakozási idő Bp.-en kb. 25 nap
  • az MR már sokkal több; kb. 50 nap. És ez utóbbi a döntő a tumor diagnosztikában. Igazán jelentős probléma az angiográfia is, hiszen a kontinensen vezető helyen állunk a lábamputációk terén
  • az angio CT várakozási ideje legalább 100 nap

Karácsony Gergely facebookon írt reakciója:

Magyarországon tíz 75 év alatti halálesetből 8 megelőzhető lenne

Mit tehet még a kormány, kérdezi a miniszter. Például feltehetné magának a kérdést: hogyan lehetséges az, hogy Magyarországon tíz 75 év alatti halálesetből 8 megelőzhető lenne. A CT-k ügyében a valódi kérdés nem az, hogy mennyi van, hanem az, van-e elegendő.

Az a valódi kérdés, hogy ott van-e, ahol szükség lenne rá. Mert az elmúlt évek botrányos eseteiből tudjuk, hogy az ország legkomolyabb szívklinikáján például nincsenek megfelelő diagnosztikai eszközök.

A valódi kérdés, tehát az, miniszter úr, milyen hosszúak a várólisták, és ezeknek milyen a területi eloszlása. Valódi kérdés még, hogy ezen eszközök működtetéséhez társul-e elegendő finanszírozott óraszám és van-e hozzájuk elég orvos. Ezekre a kérdésre is választ adna, ha a kormány együttműködne a fővárossal az Egészséges Budapest program folytatásában.

Mert az összes kérdés megnyugtatóan megválaszolható egy fél stadion árából.”

 

6 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Akkor lennének ezek a számok rendben, ha az államilag támogatott CT vizsgálatra ugyan annyi várakozási időt adnának, mint a fizetős előjegyzésre. Friss példa: ugyanazon a helyen beutalóval történt jelentkezéskor az állami finanszírozású, TB alapú CT vizsgálatra két és fél hónap az előjegyzés időpontja, míg önköltségi, illetve magán biztosítás alapon három nap, illetve egy héten belüli az időpont.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét