Gulyás Gergely a Vasárnapi újságban mondta meg a “tutit”

Gulyás Gergely kancellária miniszter volt a királyi rádió Vasárnapi újságjának a vendége. A miniszter ismét tanúbizonyságát adta annak,. hogy vagy nem ismeri a a valóságot, vagy nem akarja ismerni azt, illetve esetében játszik még a hazugság lehetősége is. 

“A klímaváltozás elleni küzdelem árát fizessék a szennyezők, a multinacionális vállalatok és a nagy országok!”

“Nem győztünk”, de van esély győzelemre a karbonsemlegesség uniós kezelése ügyében – mondta miniszterelnökét idézve Gulyás Gergely

Kifejtette: a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésének célját senki sem vitatja, a kérdés az, hogy a terheit ki viselje; a magyar kormány álláspontja az, hogy fizessenek a szennyezők, a multinacionális vállalatok és a nagy országok. Annál is inkább, mert a kitűzött cél, az EU karbonsemlegességének elérése 2050-ig Magyarországnak összesen ötvenezer milliárd forintjába kerülne, azaz minden egyes magyar számára minden évben 170 ezer forintba – figyelmeztetett a miniszter.

Csak csendben jegyezzük meg, hogy egy hasonló személyekre lebontott költségismertetést, többek között mondjuk a foci támogatások esetében is szívesen hallanánk tőle.

Támogass, hogy támadhassunk!

Az EU formálódó, 2021 és 2028 közti költségvetése kapcsán a magyar kormány számára az a fontos, hogy a kohéziós források ne csökkenjenek jobban, mint azt a nettó befizető Nagy-Britannia kiválása indokolná, azaz 10-15 százalékkal – jelezte.
A Brüsszelben folyó jogállamisági eljárásról szólva Gulyás Gergely leszögezte: Magyarország számára több évtizedes diktatúra után valóban fontos a jogállam, az nem pusztán üres szó, mint egyes nyugat-európai politikusok esetében, akik ennek ürügyén folytatnak boszorkányüldözést Magyarország ellen.
Ebben a kérdésben “nincs bizalmunk az EU iránt” – jegyezte meg a miniszter.

Ne feledjük, hogy a BREXIT szavazás előtt Orbán Viktor fizetett hírderékeben szólította fel a briteket a maradásra.

A brit választások kapcsán azt emelte ki, hogy a választópolgárok döntését tiszteletben kell tartani.
A parlamenti házszabály módosítása kapcsán Gulyás Gergely arra hívta fel a figyelmet, hogy minden munkahelyen vannak magatartási szabályok, amiket be kell tartani, hiszen a munkahelyeken dolgozni kell. A magyar Országgyűlés dolga a népakarat érvényesítése, a demokrácia fenntartása, értelmes érveken alapuló viták lefolytatása. “Semmi olyat nem írtunk elő”, amit kifogásolhatna az ellenzék – hangsúlyozta a miniszter.

Pénzt vagy szabadságot?

A színházakra vonatkozó új szabályozásról szólva Gulyás Gergely elmondta: amelyik játszóhely állami finanszírozást kér, annak szerződést kell kötnie a kormánnyal, ami az igazgató kiválasztását is befolyásolhatja. A Katona József Színházban kipattant zaklatási ügy kapcsán leszögezte: elfogadhatatlan, hogy a történteknek nincs semmi következménye a jelenlegi igazgatóra nézve.

megoszt

Egy hozzászólás itt: “Gulyás Gergely a Vasárnapi újságban mondta meg a “tutit”

  • Avatar
    2019.12.15 - 09:52
    Közvetlen hivatkozás

    A legnagyobb szennyező Mészáros Lölő,a lignittel és hulladékkal működtető gyöngyösi erőmű!Vajon e parazita miért nem fizet?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük