Gulyás Gergely: Arról lehet megismerni, hogy valahol diktatúra van, hogy azt nem lehet elmondani

A Miniszterelnökséget vezető miniszter Gulyás Gergely Bálványoson ,Újabb négy év két szemszögből címmel megrendezett pódiumbeszélgetésen vitázott Schiffer András és Bárándy Gergely egykori országgyűlési képviselőkkel.

Gulyás Gergellyel ellentétben az utóbbiak úgy értékelték, hogy Magyarországon az Orbán Viktor vezette Fidesz egy “21. századi autokratikus rendszert” alakított ki, ahol a “nyers többségi elv doktrínája” működik és amelynek minden nemzetközi kritikára az a válasza, hogy az ország szuverenitását támadják.

Tusványosi mottó lehetne: átmenet a demokráciából a diktatúrába 

Több sem kellett az újdonsült Gulyásnak!

Nem dőlt a kardjába, kész volt a válasszal:

Magyarországon a főhatalomról a választópolgárok döntenek. Ha hosszabb ideje egyformán döntenek a választópolgárok, akkor nem a demokrácia vált diktatúrává, hanem politikai erők közül csak az egyik tud vonzó alternatívát nyújtani (…) soha egyetlen párt sem kapott annyi szavazatot 1990 óta, mint a Fidesz az idei választásokon.

Sőt, bár erről Gulyás nem ejtett szót,odáig fajultak a dolgok, hogy lassan beéri a Fidesz a kádári egypártrendszer közel 100 %-os eredményét, ettől még ahogy az se volt a NER sem  nem lesz demokratikus.

“Arról lehet megismerni, hogy valahol diktatúra van, hogy azt nem lehet elmondani. Magyarországon naponta szembesülünk a legdurvább vádakkal, már-már megsemmisítő, az emberi méltóságot lábbal tipró ellenzéki megnyilvánulásokkal, nem állítom, hogy egyébként,  a mi oldalunkon nem lett volna ilyen, csak azt mondom, hogy ez egy normális, plurális nyitott, demokratikus, a szólásszabadságot értéknek tekintő társadalmi működésnek a bizonyítéka”

Schiffer András szerint

borítékolható a Fidesz újabb kétharmados győzelme, ha az ellenzéki pártok nem tudnak felmutatni alternatívát és a választók csak azt látják “az Orbán takarodj”-ot kiabáló tüntetőkben, hogy vissza akarják hozni a 2010 előtti állapotokat.

Bárándy Gergely szerint

A Fidesz a demokratikus jogállamiságot formailag megtartó, de azt kiüresítő rendszert épített ki, amelybe szerinte most már az ellenzék is beépült és eljátssza a neki szánt szerepet.

Jövőre EU választás

A miniszter, kiemelt fontosságú kérdésként említette az ország biztonságát és úgy ítélte meg: a jövő évi európai parlamenti választás döntő lesz Európa jövője szempontjából.

Miféle kereszténydemokrácia?

Kiszelly kereszténydemokrácia-képe megegyezik a neonáci illusztrációval

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük