Kormányinfót tartott csütörtökön Gulyás Gergely miniszter és Hollik István szóvivő. Kérdés érkezett arra vonatkozóan, hogy – miután a CÖF kormánybarát szervezet szóvivője erről beszélt – mit szól ahhoz a kormány, hogy Budapest helyett Debrecen legyen az ország fővárosa.

„Felmerült, de elvetettük….”

„A 2019. október 13-án tartott magyarországi önkormányzati választások sajátos politikai konzekvenciáinak eredményeként, ma részben ismét Debrecen töltheti be a honi konzervativizmus politikai hátországában kiemelt szereppel bíró közigazgatási központ, és a szellemi-közéleti értelemben vett és pertinax acis nemzeti ellenállás új ’fővárosának’ szerepét”

– idézte ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogászt, a CÖF-CÖKA-szóvivőjét a kormányinfóról tudósító hvg.hu.

Gulyás Gergely az újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, az alkotmányozás során felvetődött, de úgy döntöttek, a főváros Budapest marad.

„Felmerült, de elvetettük”

– mondta a miniszter.

6 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Igazán megható a kormány döntése . Valószínű , hogy nem véletlenül választották , illetve alakították ki az elődeink azt , hogy Budapest legyen a Főváros . Jól megközelíthető . Köszönhető ez annak is , hogy Budapest a Vasúti közlekedés csomópontja . Amit ugyebár szintén az elődeink alakítottak ki .

  2. Nem stimmel a fényképem a hozzászólásomnál . Kérem a javítást .
    Anna Lánczként Én szóltam hozzá a cikkhez , és eddig még mindig a Facebookos fényképem jelent meg a hozzászólásaimnál .

    • Kedves Anna! A portál nem tudja megváltoztatni a hozzászólása mellett megjelenő képet. Ön ezzel a profillal jelentkezett be, mi nem tudunk ebbe belenyúlni, csak törölni tudjuk a hozzászólást. Köszönjük megértését.

  3. A fene ismeri ki magát ebben a sok kormányinfó-kavarodásban. Ki mit mondott? Gulyás a debrecni főváros témában,Kósa a zsidózásban,vagy Bayer Zsolt ? Igaz,teljesen mindegy ki melyiket. A stílus,a tartalom egyforma.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét