Kerítésen innen

Gulyás Gergely elégedett a gazdaságunk teljesítményével, -az Ő fizujával ez érthető- és Ön?

Gulyás Gergely elégedett a gazdaságunk teljesítményével, -az Ő fizujával ez érthető- és Ön?

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a közmédiának adott interjúban a magyar gazdasági helyzetről azt mondta: „Most tartunk ott, hogy az uniós átlag GDP 74 százalékát értük el, Portugáliát megelőztük, ami szerintem nagy teljesítmény” – fogalmazott, majd hozzátette: ha úgy haladnak most is, mint az előző ciklusban, akkor szerinte elégedettek lehetnek majd. Ön is ezt érzi a közért-pénztárnál?

Minden nagyon jó, mindennel meg van elégedve?

Gulyás Gergely az interjú elején az oroszok ellen hozott olajembargóról beszélt, szerinte

az európai sajtó nyomása áll amögött, hogy a magyar kormányt leszámítva szinte minden állam támogatta a lépést idén májusban.

Hozzátette: szerinte a 2010 utáni Orbán-kormányok mindent megtettek az oroszoktól való energiafüggőség csökkentése érdekében.

Amikor 2010-ben kormányra kerültünk, csak Ausztriából és Ukrajnából tudtunk gázt behozni, mára pedig hétből hat szomszédunk irányába van kiépített interkonnektor

– példálózott a miniszter – szemlézte a riportot az Index.

Holoda Attila: a hamis biztonságérzet kormányzati sugalmazása eltompítja az emberek normális veszélyérzetét

A gázembargóról – amely a hetedik uniós szankciós csomag része lehet – Gulyás Gergely azt mondta: ez a lépés a német gazdaságot is nehéz helyzetbe hozná.

Márpedig ha a német gazdaság bajba kerül, akkor az európai gazdaságok összességében bajba fognak kerülni. Ezért itt – legalább átmenetileg – a józan ész érvényesülésében bízhatunk

– fogalmazott Gulyás Gergely.

Rab László: instállom, hejretyutyutyu

A baloldal miatt van minden?

A miniszter azt is elmondta, hogy a baloldal szerinte hibát követ el azzal, hogy a brüsszeli álláspontot képviseli az uniós kérdésekben, ez az áprilisi választási eredményből is kiderült.

„A baloldalnak a legnagyobb vereséget is nehezére esik beismerni, ezért képtelen felocsúdni és észszerű következtetéseket levonni belőle. Vagyis ha érzelmi alapon korábban nem arra jutottak, hogy Budapest és Brüsszel között Budapestet válasszák, akkor most politikai érdek alapján igazán juthatnának erre”

– fogalmazott Gulyás Gergely.

Karácsony: a polgármesterek biztos nem lesznek szolgabírók, a kormány einstandol három V. kerületi közteret

Együttműködés fidesz-értelmezése…

A tárcavezető arról is beszélt, hogy készek együttműködni Karácsony Gergellyel és a budapesti városvezetéssel, annak ellenére is, hogy

„a főpolgármester mandátumának első három évéből kettőt személyes ambícióktól vezérelve a kormány elleni kampányra szánt”.

Majd egy következő kérdésre válaszolva azt mondta, hogy mikor Budapesten fut, akkor is látja, hogy mennyire leromlott a helyzet a fővárosban.

Amit sokszor elmondunk és sajnos nap mint nap igazolva látom, hogy a szemét, a közlekedési dugók és a hajléktalanok visszatértek, illetve megsokszorozódtak a fővárosban 2020 óta. Ezek a szomorú jelenségek ma mindennapi képek Budapesten. Ez tényszerűen nem volt így Tarlós István alatt

– vélekedett a miniszter.

Mit lépne a Ryanair-vezér, ha érdekelné, mit mond Gulyás?

Gulyás Gergely végül a Ryanairrel szemben viselt konfliktusra is kitért. Michael O’Leary-ről, a vállalat vezérigazgatójáról azt mondta, hogy

Ha valaki egy ír kocsmában töltötte a gyermekkorát, ahol túl fiatalon túl sok alkoholhoz jutott, akkor – úgy látszik – ennek felnőtt korban is nyoma marad.

Ez a megállapítása azon túl, hogy álszent és demagóg több kérdést is felvet: például azt, hogy akit gyerekkorában agyba-főbe vertek, az felnőttként mit kezd ezzel a traumával és szabad-e az ország vezetését rábízni.

Ha a feje tetejére áll az Orbán-Nagy páros és a Védett Társadalom Alapítvány, a “népek” akkor is a Ryanair-el utaznak?

Szólj hozzá!