Nem, nem őrült meg Gulyás Miniszterelnökséget vezető miniszter (?), csak valami ütőset akart mondani a III. Budapesti Demográfiai Csúcs résztvevőinek tiszteletére szervezett csütörtök esti gálavacsorán.

Mit tegyen az ateista politikus?

Gulyás Gergely Assisi Szent Ferencnek tulajdonított ima szövegével nyitott, amelyben a középkori szerzetes türelmet kér ahhoz, hogy elfogadja, amin nem tud változtatni, bátorságot, hogy megváltoztassa, amit lehet, és bölcsességet, hogy e kettő között különbséget tudjon tenni.

ez az ima fontos üzenet mindazoknak, akik közügyekkel foglalkoznak.

Manapság a szabad és demokratikus világban, különösképpen Nyugat-Európában olyan politikát preferálnak, amely sokszor szembemegy a magyar kormány által képviselt értékekkel.

Mindenki úgy élhet, ahogy szabad….

Gulyás Gergely angol nyelven mondott köszöntőjében jelezte: az igaz, hogy a szabadság azt jelenti, hogy mindenki úgy élhet, ahogy szeretne, mindaddig, amíg betartja a törvényeket. Ez azonban – folytatta – nem jelentheti azt, hogy az állam számára nem megengedett, hogy meghatározza az egyértelmű értékválasztásra épülő politikáját.

Még akkor sem, ha ma a kereszténydemokrácia értékei melletti kiállás különösen veszélyes a politikában

Magyarország immár harminc év szabadságban, demokráciában él, jogállami keretek között. Budapest a kontinens egyik leggyorsabban fejlődő városa, a magyar pedig az Európai Unió leggyorsabban fejődő gazdasága – Gulyás olvasatában.

Aki a teremben van, mind bátor és okos – Gulyás a teremben volt….

Mégis, ha valaki csak a fősodorbeli médiából tájékozódik Magyarországról, akkor

“vagy nem hitte el, amit olvasott”,

vagy – szólította meg a demográfiai csúcs résztvevőit –

“hihetetlen bátorságról tett tanúbizonyságot, hogy elfogadta a meghívásunkat”.

Ezért a demográfiai csúcs résztvevői

“vagy nagyon bátrak, vagy nagyon okosak, vagy egyszerre mindkettő”

– mondta Gulyás Gergely.

megosztás

1 hozzászólás

  1. Egyszerre-egyszerüen hülye !!! Értelmetlenségbe fúlt a ,,nagyot ” mondása . Egyre nehezebben alakítják a hivőt-még azok is akik nem tudnának nélküle meglenni…Szánalmas !

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét