Gulyás Michelle ezüstérmes Budapesten

A fehérorosz Irina Praszjancova sikerével zárult szombaton a Peridot fedettpályás öttusaverseny női döntője, legjobb magyar a mindössze 17 éves Gulyás Michelle második lett a hagyományos, budapesti idénynyitón.

A finálé 36-os mezőnyében kilenc hazai versenyző volt érdekelt, ám a csütörtöki selejtezőből csoportelsőként továbbjutott világbajnoki ezüstérmes Kovács Sarolta nem volt a résztvevők között.

Gulyás Michelle az úszást 2:06.85-ös időeredménnyel nyerte meg, a vívásban is kiválóan szerepelt, hiszen negyedik lett (24/11, 244 pont) és bár a lovaspályán „csak” a 26. hely lett az övé, végül a hatodik helyről vághatott neki a lövészettel kombinált futásnak.

Fiatal kora ellenére, elbírta a terhet és nagyon magabiztos és meggyőző teljesítményt nyújtva, taktikusan felépítve a záró tusát, végül egészen az ezüstérmes pozícióig futott fel.

Az esti zárószám, a futásból és lövészetből álló kombinált szám előtt olyan sűrű volt a mezőny, hogy négyen is egyszerre vágtak neki a távnak, köztük a tavalyi győztes, Praszjancova. A legjobb magyar a hatodik helyen álló Gulyás csupán kettő másodperccel követte őket.

“Meglepően jól sikerült a verseny, hiszen alapozásból jöttem, ez az év első viadala. Majdnem egyéni csúcsot úsztam és vívtam, ráadásul felnőtt mezőnyben először indultam”

– mondta boldogan a KSI öttusázója.

„Nagyon örülök annak, hogy Gulyás Michelle ilyen jól szerepelt. Mivel ő még nagyon fiatal, így abban bízom, hogy óriási lökést ad ez számára az idei korosztályos versenyekre. Nagy dolog, hogy a felnőttek között ilyen jól szerepelt és megmutatta, hogy mire képes, hogy lehet rá számítani. Kiválóan úszott és vívott. A lovaspályán még hiányzott a rutin, de ha sok ilyen versenyen szerepel majd, akkor ezzel sem lesznek gondjai. Az pedig rendkívül örvendetes, hogy a fejben elbírta az elvárás okozta terhet a lövészettel kombinált futásban, amit kiválóan épített fel. Gratulálok neki. A többiek számára is nagyon hasznos volt ez az év eleji verseny. Mindenki éles körülmények között tesztelhette, hogy hol tart, ami a fiataloknak nagyon fontos.” – értékelte a döntőt a női válogatott szövetségi kapitánya, Kállai Ákos.

Peridot fedettpályás verseny, nők:  

1. Irina Praszjancova (fehérorosz) 1341 pont
2. Gulyás Michelle 1334
3. Gintare Venckauskaite (litván) 1331

Gulyás Michelle, Irina Praszjancova és Gintare Venckauskaite. Fotók: Buza Virág

Az öttusázók idei világkupa-sorozata február-március fordulóján Kairóban kezdődik, majd március végén Los Angelesben folytatódik. Azután a nemzetközi mezőny május elején Kecskeméten találkozik, annak a hónapnak a végén pedig Szófiában lesz vk-forduló. A döntőt júniusban rendezik Asztanában. Az Európa-bajnokságra július közepén Székesfehérváron, az év fő versenyére, a világbajnokságra pedig szeptemberben, Mexikóvárosban kerül sor.

Forrás: MTI/MÖSZ

Még több SPORT!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük