Gulyás miniszter szivarzsebben is kényelmesen megbúvó intellektusa

Javíthatatlan, megszállott tanárember vagyok, nem adom fel még a leglehetetlenebbnek tűnő esetben sem! Fussunk hát akkor újra neki, hátha képes leszek még az oly feltűnően lassú felfogású miniszterekkel is, mint Gulyás Gergely megértetnem azt, amit magukra maradva, szivarzsebben is kényelmesen megbúvó intellektusukkal nem sikerül felfogniuk.

Mert ezt mondja a nemzet Gulyás Gergelye, maga a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogyaszongya:

„most, amikor Európában komoly viták vannak, akkor higgadtságra lenne szükség, de ha a politikusok nem tanúsítják ezt a higgadtságot – gondoljunk arra összehasonlításként, amit az Európai Néppárt elnöke korábban a magyar miniszterelnökről mondott – akkor nehéz ezt a nem politikus kultúrszereplőktől elvárni.”

Az igazság az, hogy fogalmam sincs, mit mondott legutóbb Weber Orbánról. De ha azt mondta volna, hogy Orbán maga Hitler és Sztálin egy személyben, az sem lenne ekvivalens (bocsánat, Gulyás miniszter, a maga kedvéért: egyenértékű, megfelelő, azonos, egyforma) azzal, amit a maguk tisztviselője írt le.

Ugyanis Weber – ismétlem: mondjon bármit is Orbánról – legfeljebb a magyar miniszterelnökről állított valami szörnyűségeset, márpedig ilyen a politikában naponta hatezerszer fordul elő.

Emlékeim szerint mondott már Orbán is csúnyácskákat más politikusokról,

magyarokról is (a törvényhozás szentséges házában, úgy bizony), külföldiről is, mondott a nagy műveltségű külügyminisztere is és sorolhatnám, ez úgyszólván szakmai együttható. Nem az a baj, tudja Gulyás miniszter, amit a PIM főigazgatója Sorosról írt. Sorosról is írtak már ezt meg azt, még ezt is elviseli az edzett lélek.

Ha csak Sorosról nyilvánult volna meg a PIM főigazgatója, egyszerűen szóra sem érdemes ócska tahó lenne (az eddigiekhez képest semmi újdonság, ezt tudtuk róla idáig is), minthogy egy emberről, történetesen egy holocaust-túlélő idős emberről homo sapiens így nem beszél.

Gulyás miniszter azonban nem képes appercipiálni (Gulyás miniszter kedvéért: megérteni, fölfogni), hogy a PIM főigazgatója nem egyszerűen Sorosról írt, hanem a zsidóság súlyos tragédiáját vette célba, s aktuálpolitikai kellékké visszaminősítve igyekezett azt hasznosítani, mintegy sárban dagasztott, koszos csizmájának lesuvickolása végett. Weber vagy Tusk, meglehet, megsértette Orbánt, hogy eszem az ő ártatlan kis lelkét, de

a PIM főinkvizítora a zsidóságot gyalázta meg, s vele a civilizált világ egészét.

Ha Gulyás miniszter úgy gondolja, hogy Orbán megsértéséért méltó reváns a zsidóság rettentő tragédiájának, valamint az egész civilizált világ súlyos gyászának és emlékezetének a megbecstelenítése, akkor Gulyás miniszter mielőbb húzzon el a francos nyavalyába onnan, ahová Orbán kegyei ültették.

Megjegyzem:

Gulyás miniszter mondata mindent elárult erről a társaságról. Ezek pontosan így gondolkodnak valamennyien, s nem is annyira a tolvajlásaikért, sokkal inkább a lelkek kifosztásáért, meggyalázásáért és tönkretételéért tartom őket és hordájukat bűnösnek. Gulyás fiam, ostoba is vagy, hülye is vagy, zavarod a baromságaiddal a társaidat, menj ki szépen a folyosóra!

Forrás

pápa

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük