Sorting by

×

Gulyás: nem kell több korlátozás, kiterjesztik az orvos-béremelést, “adnak” pénzt a Lánchídra – csütörtöki kormányinfó

Elkezdődött a járvány harmadik hulláma Európában, de Magyarországon csökken a betegek és a halálesetek száma, ezért nincs szükség további korlátozásokra. Az orvosi béremelést kiterjesztik a házi- és a fogorvosokra is – jelentette be Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón.

A jelenlegi vírus elleni korlátozások február végéig vannak érvényben,

de ha a kedvező hazai koronavírus-adatok fennmaradnak, akkor nincs szükség további korlátozásra – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

A kormány a jövő héten tekinti át az intézkedéseket, de amíg nincs tömeges oltás, nem várható enyhítés

– tette hozzá miniszter.

Ejnye-bejnye Unió, majd mi!

A miniszter megismételte, hogy a magyar kormány elégedetlen az uniós vakcinabeszerzéssel, ezért további forrásokat keres, tárgyalnak Kínával és Oroszországgal. Olyan oltást keresnek, amellyel már több millió embert beoltottak, ugyanakkor az oltás továbbra is önkéntes – hangsúlyozta Gulyás.

Az uniós beszerzés összesen 8,8 magyar beoltására lenne elegendő.

A miniszter szerint a kormány az uniós gyógyszerhatóság ügyintézésével is elégedetlen, az engedélyezési eljárást hosszadalmasnak tarja.

Kiterjesztik az orvosi béremelést

A praxisközösséget vállaló háziorvosok a teljes új, orvosi bértábla szerinti béremelést megkapják

– jelentette be a kormány döntését Gulyás Gergely.

Az a háziorvos, aki lazább csoportos együttműködésben vesz részt, a jelenlegi 428 ezer forintos háziorvosbér és az orvosi bértábla szerinti bér közötti különbség 80 százalékát, míg aki semmilyen közösségben nem vesz részt, a különbség 30 százalékát kapja meg béremelésként.

Az állami ellátásban részt vevő fogorvosok is megkapják ugyanezt az emelést.

Mindez 100 milliárd forint költséget jelent az államnak – közölte a miniszter.

Adnak pénzt a Lánchídra

Kérdésre válaszolva Gulyás elmondta, hogy a kormány ad támogatást a Lánchíd felújítására,

azt a 6 milliárd forintot, amit még Tarlós István főpolgármestersége idején megígértek.

VIA napi.hu

Tesla

átver

Egy hozzászólás itt: “Gulyás: nem kell több korlátozás, kiterjesztik az orvos-béremelést, “adnak” pénzt a Lánchídra – csütörtöki kormányinfó

  • 2021.01.21 - 22:26
    Közvetlen hivatkozás

    Aha. Szoval orban rafordult a kampany evre, talan 14-15 honapja van addig. Azt ugyan nem ertem, hogy az orvosoknal mi jelent az a “lazabb kozossegben dolgozo haziorvos”, mert ha Bivalyizelned-Alson a 76 eves doktor bacsi egyedul kenytelen rendelni mar 20 eve egy rendeloben, akkor o csak
    30 %-ot kap, mert nincs “lazabb kozossege,”??? Es hol maradnak az apolok, szakapolok, mutosok, mentosok, mindenki mas, akik nelkul NINCS orvosi ellatas sehol a vilagon? Azt pedig elarulom ennek a pojacanak, hogy az Unio azert “lassu”, mert nem akarja egy 50 %-ban hato, idos embereken es gyerekeken egyaltalan ki nem probalt szarral beoltani az 500 millios unios lakossagat. Hulyegyerek

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.