Gulyásról és a páleszről átváltunk helikopterre? A lényeg a „nagyhatalomság”!

Úgy vásárolja a honvédség a helikoptereket, mintha nem lenne holnap – Hány évre is adósították el a magyarokat?

Már csak ez hiányzik?

A magyarok kormány a következő időszakban 36 új harci helikopter beszerzését tervezi. Ráadásul olyan csúcsmodellek beszerzéséről van szó, amik mindenhez “is” értenek, ennek megfelelően az áruk is meglehetősen borsos – írta közleményében Vadai Ágnes, a DK honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter tartsa be az ígéretét:

mutassa be az eszközöket és adjon tájékoztatást! Mi, európai magyarok nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy az elmúlt húsz hónapban mégis pontosan mire és mennyi pénzt szórt el a Honvédelmi Minisztérium, és hány évre adósították el a magyarokat. Jogunkban áll tudni, hogy mi áll pontosan a nagy beszerzések mögött.

Vagy inkább kérdezzük meg azokat az országokat, ahonnan az eszközöket beszerezték, beleértve a török ellenzéket?

Háttér:

Németh Szilárd, a nemzeti puskafelelős májusban bejelentette, hogy az idei évre rendelt 513.000.000.000.- közforintból 150.000 millió forint jut fejlesztésre azért, hogy modern, ütőképes, a hazája iránt elkötelezett hadsereget építsünk fel, amely bármely más nemzet fegyveres erejével szemben felveszi a versenyt. Azt nem említette, hogy ki lesz az a “bármelyek” közül, aki ellen bevetni szándékoznak az így létrehozott fantasztikumot.

A kormány az Airbus Helicopters nagyobb katonai géptípusából is rendelt

2018 decemberében derült ki, hogy a H225M típusból 16 darab megvásárlásáról született megállapodás, így Magyarország igen előkelő helyre került az európai gyártó megrendelői listáján. A H225M-et a cég franciaországi központjában szerelik össze. Ezek a gépek csak 2023-ban és 2024-ben állhatnak hadrendbe.

A szállítási, harcászati és speciális egységek bevetésére egyaránt felhasználható H225M-ről annyi tudható, hogy jóval drágább a németek által szállított helikoptereknél. Erről a katonai üzletről pontosabb árat eddig nem tettek közzé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük