Beszámoltunk a Freedom House friss jelentésének döbbenetes eredményéről: Orbán rezsimje az egyetlen rendszer az EU-tagok közül, amely már nem minősíthető szabad országnak.


Az ENSZ nem Soros találmánya

A Klubrádióban Balázs Péter volt uniós biztost, a Bajnai-kormány külügyminiszterét kérdezte a Freedom House-jelentésről Pikó András.

A tekintélyes külpolitikai szakértő elmondta: a propagandisták által “Soros-szervezetnek” titulált Freedom House az ENSZ szellemében dolgozik, de már 1941-től, Roosevelt elnök támogatásával megkezdte munkáját, akkor a nácizmus valóságának leleplezése volt a fő célja. Az évtizedek óta évről-évre elkészített jelentésükre világszerte hatalmas figyelem irányul.

Mi a Freedom House mércéje?

Idén 195 ország állapotát mérlegelték, minden országot szakértők hada vizsgált, azonos kritériumok alapján. A világ országai így válnak összehasonlíthatókká. Minden ország maximum 100 pontot érhet el a következő módszerrel: az elemzők tíz polgári szabadságkritérium és tizenöt civil szabadságjog érvényesülését vizsgálják.

Nem a leírt törvényeket és az egyes kormányok propagandáját, hanem a gyakorlati érvényesülést! Az elemzés alapja az ENSZ alapokmánya, az Emberi és Polgári Jogok Nyilatkozata, amit, állítsanak bármit szegény fideszesek, nem Soros György talált ki ugyebár. A huszonöt szabadságkritériumra egyenként 0-tól 4 pontig kaphat osztályzatot egy-egy ország, így jöhetne ki a 100 pontos maximum. Ez a jelentés sokkal részletesebb és mélyebbre megy bármely más hasonló nemzetközi értékelésnél…

Magyarország 2019-re ennek alapján csúszott ki a “szabad országok klubjából”,  hogy abba a társaságba kerüljön, ahol Orbánék olyan jól érzik magukat: a “részben szabad” világba. Tudjuk, az EU-ban a fideszeseknek vannak cimboráik, de egyiküknek sem sikerült hazájukat ilyen mélyre süllyeszteni.

Balázs Péter megemlítette: fájdalmas kordokumentum a Freedom House jelentésének címlapja, amelyen a pecsenyéjét sütögető Trump látható, a tüzet a szaúdi olajjal táplálják, Putyin és Erdogan táplálja, és a hasonszőrűek buzgón legyezgetik. Köztük egyetlen európai uniós vezetőt láthatunk: a mi Orbánunkat.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét