Frissítve! Gyárfás kegyvesztett, vagy felesleges? – „Példastatuálás” Orbán-módra?

20 évvel ezelőtt, a Fenyő-gyilkosság után nem sokkal felröppent a pletyka, hogy Gyárfás Tamás lehetett a felbujtó. Miért most vették újra elő a megoldatlan esetet? Kegyvesztett lett, esetleg felesleges kolonc? 

A száraz történet…

Fenyő János milliárdos médiavállalkozót 1998 február 11-én gyilkolták meg Budapest II. kerületében, a Margit körút és a Margit utca sarkán. Gyilkosai autóval követték a Mercedesét, amiben egyedül ült. Amikor Fenyő piros lámpát kapott, gyilkosa az autójához lépett és tüzelt. A támadó sietve elindult a Széna tér irányába, ruháit egy kapualjba dobva. A gyilkossági ügyben – amelyet a bíróságon végül az Aranykéz utcai robbantással együtt, összevonva tárgyaltak – tavaly tavasszal született jogerős ítélet: a Fővárosi Ítélőtábla a szlovák Jozef Rohácot életfogytiglani, Portik Tamást pedig 13 éves szabadságvesztésre ítélte. Arra nem derült fény az eljárás során, hogy ki volt a felbujtó, Portikot is “csak” az Aranykéz utcai robbantás miatt ítélték el. A Fenyő-ügyben vádat Rohác és a szintén szlovák Ladislav T. ellen emeltek, de az utóbbit bizonyítottság hiányában felmentette a törvényszék. Tehát a Fenyő-ügyben egyetlen elkövetőt ítéltek el, Rohácot, aki az ítélet szerint lelőtte Fenyőt.

Közlemény

A police.hu-n megjelent egy szűkszavú közlemény

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) 2017. október 31. óta folytatja a nyomozást a Fenyő János sérelmére 1998. február 11-én előre kitervelten elkövetett emberölés ügyében. A KR NNI munkatársai 2018. április 17-én a kora délutáni órákban Budapesten elfogták, majd előállították a 69 éves Gy. Tamás budapesti lakost, akit gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vettek. A KR NNI Gy. Tamást – hasonlóan az ugyanebben az ügyben 2018. március 22-én gyanúsítottként kihallgatott 50 éves P. Tamáshoz – emberölésre való felbujtással gyanúsítja.

Újra kérdezzük: miért most?

Lehet, hogy összeesküvéselméletnek tűnik, de ez már az Orbán beígért elszámoltatásának része? Így jár az a fideszes is, aki kegyvesztetté válik? Rettegjen mindenki? “Példa lett statuálva?”

Most eljön újra az a világ, hogy szomszéd a szomszédot jelenti fel? Hogy lehúzott redőny mögött suttogva mer csak beszélgetni a család?

Erre szavazott, aki a Fidesz mellé tette az ikszét? Már azt is a félelem íratta oda vele? Rengeteg a kérdés és félő, hogy mindegyikre “igen” a válasz.

Ügyvéd: Gyárfás Tamás tagadta a terhére rótt cselekményt

Gyárfás Tamás gyanúsítotti kihallgatásán tagadta, hogy két évtizede arra utasította volna P. T.-t, hogy ölesse meg Fenyő Jánost – tudatta közleményben a gyanúsított védője, Bánáti János ügyvéd szerdán.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kedden gyanúsítottként hallgatta ki Gyárfás Tamást, aki álláspontjuk szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy „1998. február 11-ét megelőzően megbízta P. T.-t azzal, hogy Fenyő Jánost ölesse meg. A megbízást P. T. elvállalta és J. R. szlovák állampolgár felé azt közvetítette” – olvasható a meghatalmazott védő honlapján.

A volt médiavállalkozó és magyar úszószövetségi elnök, a sportág nemzetközi szövetsége, a FINA végrehajtó bizottságának jelenlegi tagja a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be és a „leghatározottabban” tagadta a terhére rótt cselekményt – közölte az ügyvéd. Többórás vallomásában részletezte Fenyő Jánossal kialakult vitáját, majd az ezt követő „megbékélést”, és leírta P. T.-vel való kapcsolatát is – tette hozzá.

Gyárfás Tamás megdöbbent a hatóság eljárásán, mivel korábban, az ő sérelmére elkövetett zsarolás miatt indult büntetőeljárásban mindig készséggel állt a hatóságok rendelkezésére, és az ügy összes általa ismert részletét már feltárta. Vallomásában pedig mindenre kiterjedő, logikus válaszokat adott – áll Bánáti György közleményében.

Az őrizetbe vétel ellen a gyanúsított és védője panaszt jelentett be.

A 72 órás őrizet letelte, illetve az esetleges kényszerintézkedés elrendelésére vonatkozó ügyészi indítvány bírósági elbírálása után „részletes tájékoztatást fogunk adni” – írta az ügyvéd.

(Forrás: MTI)

Őrizetbe vették Gyárfás Tamást

Hivatalos rendőrségi közlemény Gyárfás-ügyben

FRISSÍTVE!!! Gyárfás Tamást gyanúsítja a rendőrség Fenyő János megöletésével

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük