Sorting by

×

Gyászol a magyar harcművészet

Pénteken a mindössze 54 éves taekwondós olimpikon Salim József, míg szombaton Polyák József karatemester hunyt el.

Nyolcvanhárom éves korában elhunyt Polyák József karatemester, aki több harcművészet és a kaszkadőrség alapjait is elsőként mutatta be Magyarországon – tudatta a Magyar Karate Szakszövetség szombaton az MTI-vel.

Azt írták, hogy Polyák József rendületlenül dolgozott a keleti harcművészetek oktatásán és népszerűsítésén, számos stílusban szerzett mesterfokozatot. Munkásságával jelentős szerepet töltött be a harci művészetek magyarországi népszerűsítésében és megalakításában.

Hozzátették: 1994-ben alapító tagja volt a Nemzetközi Testőr és Biztonsági Szolgálatok Szövetségének. Speciális feladatokat ellátó rendvédelmi szerveknél volt kiképző, egyebek mellett a köztársasági őrezrednél és más kommandós egységeknél.

Személyi testőre volt többek között II. János Pál Pápának, és több hazai állami vezető mellett nemzetközi hírességek – Aristotle Onassis, Liz Taylor, Richard Burton és Habsburg Ottó – testőreként is dolgozott.

Megkapta 2003-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést, és 2014-ben az emberi erőforrások minisztere Eszterházy Miksa-díjat adományozott neki a sport népszerűsítésében nyújtott teljesítményéért.

Elhunyt az olimpiai ötödik Salim József

Salim József

54 éves korában elhunyt a taekwondo sportág első magyar olimpikonja, a 2000-es játékokon ötödik helyezést elért Salim József.

Megrendülten áll a hazai és nemzetközi taekwondo közösség Salim József villámcsapásszerű halálhíre hallatán.

Az Egyesült Államokban élt Salim József a Sydney-i olimpián az 58 kg-osok mezőnyében lett ötödik.

A 2000-ben véghez vitt bravúrral – első magyar taekwondósként szerepelhetett olimpián és ráadásul lett pontszerző – örökre beírta magát a honi sport történelemkönyvébe.

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.