Gyászolják a bolgár újságírónőt

A bulgáriai Rusze egyik emlékművénél gyászolják a szombaton brutálisan meggyilkolt fiatal újságírónőt barátai és kollégái. Viktorija Marinova ebben a városban született, és itt ölték meg, amikor futni ment egy parkba.

Ivan az egyik legközelebbi barátja és munkatársa volt. A helyi televíziótársaságnál közös irodában dolgoztak azon az oknyomozó műsoron, amelyet Viktorija vezetett.

„Nagyon határozott volt és nagyon okos. Rendkívül felelősségteljes, megbízható és bátor” – jellemzi a megölt fiatalt nőt Ivan Stefanov Ivanov.

A legutolsó adásában a meggyilkolt műsorvezető két olyan újságíróval beszélgetett, akik egy nagy szabású, Románián és Bulgárián átnyúló korrupciós eset feltárásán dolgoznak. Az ügyben uniós pénzek, politikusok és üzletemberek érintettek.

„Az interjúban vázoltam az ügyet, majd beszéltünk a román és bolgár korrupciós helyzetről, a pénzmosásról és a szervezett bűnözésről a két érintett országban” – mondja el az egyik meghívott vendég, egy romániai magyar újságíró.

Egyelőre nem világos, hogy Viktorija Marinova oknyomozó munkájának van-e köze a halálához. A gyilkosság gyanúsítottját Németországban fogták el, és egyelőre ott kezdeményezik előzetes letartóztatását.

A bolgár hatóságok nyilvánosságra hoztak egy felvételt, amin az elfogott férfi, Szeverin Kraszimirov látható futás közben. A nyomozást vezető ügyész szerint a letartóztatás ellenére folytatják a munkát.

„Jelenleg semmi sem bizonyítja, hogy a gyilkosságnak köze lenne az újságíró munkájához. Ismétlem, a férfi letartóztatása semmiképpen sem jelenti azt, hogy bármilyen lehetséges elméletet kizárnánk” – mondta Szotir Cacarov ügyész.

A gyilkossággal gyanúsított 20 éves férfit Hamburg mellett vették őrizetbe kedd este. Szeverin Kraszimirov DNS-mintája egyezik a bűntény helyszínén találttal.

(Forrás: Euronews)

Kapcsolódó:

Több gyanúsítottat is őrizetbe vettek a szlovák újságíró-gyilkosság miatt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük