“Gyáva miniszterelnöknek nincs hazája” – indul az ellenzék-kommandó a Suzuki gyárba….

Abban egységes volt a hazai média – ritka pillanat – hogy a hétfői parlamenti ülésnappal kapcsolatban azt rebesgették, hogy az ellenzék valamiben töri a fejét. Hát törte! 

Így sikerült….

Hétfőn délután egy órakor kezdődött az Országgyűlés tavaszi ülésszaka. Először az őszi ülésszak vége óta elhunyt egykori képviselőkre emlékeztek a jelenlévők. Ezt követően Kövér László házelnök bejelentette a napirend előtti felszólalásokat.

Elsőként Gyöngyösi Márton Jobbik-frakcióvezetőnek adta meg a szót, mire kivonult a teljes frakció. Utána Tóth Bertalan, az MSZP elnöke kapott szót, de ő sem szólalt fel, hanem kivonult a frakciójával egyetemben. Majd Keresztes László Lóránt következett az LMP részéről, de ő sem mondott beszédet, hanem kivonult a frakciójával egyetemben.

Őt Harrach Péter követte, a KDNP frakcióvezetője maradt a teremben és elmondta beszédét, melyre Novák Katalin családügyi államtitkár válaszolt is.

Közben a többi ellenzéki frakcióvezető is elhagyta a termet

Varju László (DK) a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy az ellenzéki képviselők délután közösen elmennek az esztergomi Suzuki-gyárba, ahol nem hagyták megalakítani a szakszervezetet.

Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke azt mondta, az ellenzék nem vesz részt a mai

„propagandahétfőn”.

https://www.facebook.com/magyarhang.org/videos/333586627256185/

Szabó Tímea (Párbeszéd) azt hangsúlyozta, hogy bármit tesz Orbán Viktor propagandamédiája, nem fogja tudni szétverni az ellenzéki egységet. A Kunigunda utcánál gyűlnek össze a képviselők, onnan indulnak majd konvojban. Azt is ígérte, hogy minden olyan gyárat meg fognak látogatni a későbbiekben, ahol alkalmazni kívánják a rabszolgatörvényt.

Csárdi Antal (LMP) azt mondta, határozott üzenetet akarnak adni a cégeknek, hogy ha a kormány nem lép, akkor az ellenzék egységesen lépni fog.

Gyáva miniszterelnöknek nincs hazája

– mondta Jakab Péter (Jobbik), utalva arra, hogy a miniszterelnök Izraelbe utazott.

„Lehet, hogy a Jobbikot betilthatják, de a népet soha”

Hadházy Ákos független képviselő azt mondta, ez a mai nap azt is szimbolizálja, hogy nem fogadják el az egyre súlyosabb és elfogadhatatlan jogszabályokat. Hadházy Ákos azt is elmondta, hogy a mentelmi bizottság délelőtt kimondta, hogy nem sérült a mentelmi jogunk akkor, amikor „végigrángattak a Kunigunda úti folyosón”.

Szél Bernadett arra hívta fel a figyelmet, hogy ha valaki azt mondja, hogy az ülésteremben lenne az ellenzéki képviselők helye, akkor ő azt mondja, hogy Orbán Viktor helye is ott lett volna. „Látszat demokrácia, látszat parlament és nem létező jogállam, az ellenzék ebben a helyzetben azt teszi, amit tennie kell” – fogalmazott.

Ismert, február elején a Magyar Suzuki Zrt. egyik munkavállalója elhatározta, hogy megalapítja a Vasas Szakszervezet alapszervezetét az esztergomi gyárban, ám pénteken már kirúgták.

Orbán Viktor Izraelbe utazott

Habár a parlamenti ülésszakok gyakran miniszterelnöki felszólalással veszik kezdetüket – Orbán Viktor is számos alkalommal élt ezzel a hagyománnyal – ezúttal a kormányfő nincs bent az ülésteremben. Még délelőtt posztolt a Facebookra egy fotót egy repülőgép mellől azzal a szöveggel, hogy

„Irány Jeruzsálem”.

Orbán biztosan nem lesz a “megszivatottak” között!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük