Gyenes Béla: Kedveseim. Elmentem, igaz nem önszántamból, de menni kellett – Legyen könnyű neki a föld!

Gyenes Béla szabadúszó zenész, tehetsége és kreativitása már kora gyermekkorában kitűnt. A legnagyobb jazz ikonok tapsoltak neki, hallván játékát Los Angelestől Kaliforniáig. A magyar zenei életben is számos formációban csillogtathatta meg különleges tudását.

Gyenes Bélát 58 éves korában érte a halál.

Gyenes Béla /1962-2020/ szívszorító levele Barátaihoz

“Kedveseim. Elmentem, igaz nem önszántamból, de menni kellett. Hogy értsétek, röviden elmesélem a történetet. 2017 júliusban beteg lettem, jártam kezelésekre, sokszor hajat váltottam, de felvettük a harcot. Ha ez olvassátok, az azt jelenti, hogy vesztettem. De sebaj.

Tartalmas, szép életem volt, köszönhetően szüleimnek, rokonaimnak, barátaimnak, zenész kollégáimnak, egyszóval: NEKTEK és a ZENÉNEK !!!

A zene, ami fontos része volt életemnek, amin keresztül elmondtam örömöm, bánatom, amiben szívem -lelkem benne volt, és remélem a zenén keresztül sokáig fogtok emlékezni rám. Petikém-Tomikám, nem tudok menni a 25. jubileumi koncertre, de érezzétek, hogy a lelkem kis darabja, ott lesz veletek, és mindig bármerre mentek.

Drága zenész kollégáim, kollégák, mélységes megtiszteltetés, hogy Veletek zenélhettem, és sok boldog órát töltöttünk együtt. Köszönöm.

Ne szomorkodjatok, mert ott, ahová most tartok, nagyszerű zenészek, barátok várnak.

Jó kis zenekart hozunk össze

Ott van a Kakas, ott a Robi, a nagy öreg , Barry White, Gesztesi, és még nagyon sokan, így nagy bulit csapunk. Köszönöm, köszönöm, hogy vagytok nekem. ( bocs Peti )
Ölellek benneteket. Béluska

Ui: Drága Ercsikémre nagyon vigyázzatok, Ő most nagyon elveszett és szomorú.”

“….Indulásomkor 1983-at írtak…”

Gyenes Béla szaxofonművész a budakalasz.hu-nak adott interjút 2018 májusában:

“Számos zenekar tagjaként alkothattam, ilyen volt a Satöbbi, a Kentaur, a Pierrot, az R-GO, a PUF, a Rapülők, a Studió Dixiland, a Takács Tamás DBB, az Emberek vagy az Uniszex. A Bon-Bon zenekarnak több mint 20 éve vagyok tagja, sokat jelent számomra ez a kapocs. Dolgoztam együtt Szekeres Adriennel, Miller Zolival és zenés darabokban Gesztesi Károllyal.

Zenét írtam többek közt

az Uniszex zenekarnak „Szebb holnap” címmel és Auth Csillának is nagy sikert hozott a „Szerelem az esetem” című számom. Emellett elmondhatom, hogy 150 magyar lemezen játszottam.

Számos külföldi filmzene eljátszására is felkértek, ilyen volt a Dr. Parnassus és a képzelet birodalma című alkotás is. Színházakban is fellépek, ami számomra szintén fontos terület. Most Ladinek Judit budakalászi származású színésznővel dolgozhatok együtt a Madách Színház Bepasiztunk! című darabjában.

Szakmám csúcsa mindenképpen az volt,

amikor a soul zene királyának, Barry White-nak a szaxofon szólistája lehettem két európai és egy amerikai turné során. Az ottani 25 000 ember tapsorkánja örökre beleégett az emlékezetembe. A közönség sorai közt volt a fantasztikus Quincy Jones, Lisa Stansfield Los Angelesben és a csodás hangú Aretha Franklin is.”

Egy hozzászólás itt: “Gyenes Béla: Kedveseim. Elmentem, igaz nem önszántamból, de menni kellett – Legyen könnyű neki a föld!

  • Avatar
    2020.02.06 - 10:59
    Közvetlen hivatkozás

    Csodas zenesz volt – egyre tobben mennek el, – egyre tobben sulyos betegsegben. R.I.P

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük