Gyerekek a kifutón! – vagy inkább a játszótéren?

Minden szülőnek megvan az ilyen-olyan véleménye azokról a versenyekről, ahol trenírozott gyerekek versengenek szüleik meg nem valósult álmaiért. Eddig ezt csak külföldi, főleg Amerikában zajló gyermek szépségversenyekről készült beszámolókban láthatta a magyar közönség. Reméljük, hogy a hazánkban úttörőnek számító Kids Fashion Week World 2018 nem erről szól.

Gyerekek a kifutón – másként

Először rendeznek gyermek divathetet Magyarországon. Az ismertető szerint június végén kerül megrendezésre a 4 napos Kids Fashion Week World 2018, amelyre a magyar csapaton kívül – lévén nemzetközi – számos külföldről érkező gyermekmodellt és divattervezőt is várnak.

 

Több száz résztvevővel és legalább ötven modellel rendezik meg Magyarország első gyermek divathetét Budapesten. A június 21-től 24-ig tartó Kids Fashion Week World 2018 nevű eseményen mások mellett Mongólia, India, Románia, Moldova, Lettország, Oroszország, Grúzia, Kirgisztán, Üzbegisztán, Albánia, és Koszovó nemzetközi szinten elismert gyermekmodelljei és divattervezői is képviseltetik magukat.

“Azért döntöttem úgy, hogy életre hívom ezt az eseményt, mert Magyarország jó hírét és a nemzeti kultúránkat szeretném terjeszti világszerte. Fontos, hogy a divatcégek megtudják, hogy mennyire szépek és tehetségesek a magyar gyermekmodellek. A rendezvény ugyanakkor nagy lehetőség a magyar divattervezőknek is, akik nemzetközi porondon mutatkozhatnak be”

– mondta Lili Kovács, Kids Model Hungary Kft. tulajdonosa és a rendezvény főszervezője.

Mozgássérült és fogyatékkal élő gyermekek is fellépnek

“Szívem vágya volt, hogy fogyatékkal elő gyermekek, kerekesszékes gyermekeknek is tudjanak aktívan részt venni egy ilyen eseményen. Mindig is megérintett az ő sorsuk, mert minden gyermeknek jogában áll boldognak lenni! Már régóta sok energiát fektetünk jótékonysági tevékenységekre”

– tette hozzá a főszervező.

A gyermekmodellek a Junona, Veronika Kanashevich, Stilnyashka, Irina Sharlau, Little Pockets Store, Snigha Bihan, a Two Kids, a MonFashion, Finta Tamás, vagy a Silka Salon-Meleg Szilvia modelljeit mutatják be.

A hagyományteremtő céllal

megálmodott Fashion Week World 2018 gyermekmodelljeinek a szakmai programok mellett kikapcsolódásra is lesz lehetőségük: mások mellett városnéző kirándulást, dunai hajózást, játszóház látogatást és bulit is szerveznek nekik. A 3 és 16 év közötti gyermekeket többnyire szüleik kísérik majd, a program ideje alatt pedig profi sminkesek, fodrászok és koreográfusok segítik majd őket a felkészülésben.

Gyerekek, irány a legvidámabb barakk! – Nem rózsaszín álvalóságot kell teremteni

Napi 7 perc, amit gyerekünkkel beszélgetésre fordítunk

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük