"Gyerekek, b.sszátok meg, ez jobb, mint a szombat esti Cleese-fellépés..." - Jakab István, az Országgyűlés elnöke stand-up száma a pulpituson - Városi Kurír

Sorting by

×

“Gyerekek, b.sszátok meg, ez jobb, mint a szombat esti Cleese-fellépés…” – Jakab István, az Országgyűlés elnöke stand-up száma a pulpituson

A magyar országgyűlésben sok minden megtörtént már, de amit Jakab István a minap előadott, az azért említésre méltó még ebben a környezetben is. Nem nagyon tudta az élemedett korú közszolga, hogy hol is van éppen és a papírból -monitorról- felolvasottak mit is jelentenek valójában. Még szerencse, hogy jobbjáról jött egy kis segítség, különben még most sem tudnánk, hogy mi lett Szabó Tímea mentelmi jogával….

Hirdetés

0.45-től érdemes figyelni az eseményeket….

“Magyarországon nem a képesség, hanem a hűség eredményez érvényesülést” – fűzte a látottakhoz Puzsér Róbert

“A Fiatal Demokratákból vénséges autokraták lettek, akik megállították az időt a Kárpát-medencében. Leváltani őket lehetetlen, mert a magyarság bennük ismer magára, ezért őket óhajtja hatalmon látni: a nyugati érdekeket és intézményeket Moszkvának kijátszó, önmagát nemzetieskedő frázisokkal futtató posztkommunista önkényuralom épp olyan legitim, amilyen Kádár János rendszere volt.

Az egyetlen különbség: akkor Magyarország a Vörös Hadsereg megszállása alatt állt, míg ma a magyar állampolgárok szabad akaratából szolgálja ki Moszkva aktuális politikai és gazdasági érdekeit.

Hamvas Béla szavaival élve:

„Ami Magyarországon történik, annak semmi köze a bolsevizmushoz, ahogy a húszas években semmi köze sem volt a keresztény nemzetiességhez, később a fasizmushoz. Nem lehet itt semmit a fehérekre vagy a vörösekre hárítani. A lealjasodásnak minden kedvezett, és semmi egyéb nem volt, mint lealjasodás. Ha a forradalom győzött volna, akkor se lett volna más, sőt. Akkor jöttek volna a magyarok.”

A prófécia 1989-ben beteljesült:

kivonultak az oroszok, megjöttek a magyarok, és harminchárom évvel később Magyarország újra a Kreml szövetségese, újra Moszkvától vesz olajat és gázt, ideológiát és berendezkedést.

Az állam vezetése Brezsnyev, Andropov és Csernyenko elvtársakat idézően korszerű.

Idegen uralmak ellen lehet harcolni, de

hogy kell megmenteni egy országot a saját népétől?”

(A címben szereplő idézet Lattmann Tamás közösségi oldaláról származik.)

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.