Sorting by

×

A gyerekeknek szánt tanmedencében a pénzes elit lubickol

A budavári diákok sportolására szolgáló tanmedencének kellene üzemelnie az I. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő Oxygen Wellnessben, de csak a politikai és gazdasági elit lubickol a luxussportcentrumban.

A hvg.hu megszerezte az eredeti pályázati anyagot, sőt tesztelte is a helyet, ahol a sötétített üvegfalas, designmedence valószínűleg eleve nem a gyerekek számára biztonságosan lett kialakítva.

Az alig 270 méterre található iskolából ezért duplaórán kell másik uszodába buszoztatni a tanulókat, miután még panaszkodtak is rájuk az exkluzív sportközpont vendégei. A polgármester utólag másként emlékszik a beruházás idején tett ígéreteire, szerinte a gyerekeknek és a tanároknak egyszerűbb másik uszodába járni a sétatávolságra lévő helyett.

A jelenleg is önkormányzati tulajdonú, csak hasznosításra átadott Oxygen Wellnesst – már csak az árszabás miatt is – a politikai és gazdasági felső réteg látogatja. Sportolt itt Habony Árpád és több más, a kormányoldalhoz köthető politikus, de kedvelt találkozóhelynek számít gazdasági felsővezetők körében is.

(Forrás: hvg.hu)

Kapcsolódó:

Menza…

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.