Gyerek-rasszizmus - A magyar válogatott 1-0-ra nyert Anglia ellen - Magyarország felmérhetetlenül sokat vesztett a jövővel szemben - Városi Kurír

Sorting by

×

Gyerek-rasszizmus – A magyar válogatott 1-0-ra nyert Anglia ellen – Magyarország felmérhetetlenül sokat vesztett a jövővel szemben

Aki egy kicsit is gondolkodik, nem tud felhőtlenük örülni a sporttörténeti magyar focigyőzelemnek, hiszen a stadiont megtöltő gyerekek bebizonyították, hogy bejött az orbáni rasszizmusra nevelés. 

Hirdetés

Bocs, hogy teszek a győzelemre!

Az UEFA puha-pöcsüségének köszönhetően egyáltalán nem volt zárt kapus, ahogy elve meghirdették a Magyarország-Anglia futballmeccs. Mire az a bizonyos több felől vitatott 11 eldöntötte a hivatalos eredményt, Magyaroroszág már régen, az első néhány perceben, amikor 30.000 gyerek fütyülte ki a térdeplő angol játékosokat, mindent elvesztett.

A rasszizmus miatt kitiltott szurkolók helyére beengedett gyerekek ugyanúgy viselkedtek mint a “felnőttek”. Kerítésen kívül, a nagyvilágban nem a holdról is látszó győzelmünk híre terjed, hanem az, hogy harmincezer kis magyar srác pfújolta és fütyölte az angolok kisebbségekért kiálló gesztusát.

A mérkőzés után az angolok szövetségi kapitánya, Gareth Southgate nyilatkozott, és röviden kitért a térdelést követő pfujolásra is. Azt mondta:

„Az első dolog, hogy ezt ezért tesszük, hogy megpróbáljuk az embereket világszerte edukálni. Fogalmam sincs, hogy az emberek miért választják ezt a gesztust (a pfujolást), és azt hiszem, nagyon gyakran a fiatalok sem tudják, hogy miért tesznek így, a felnőttek befolyásolják őket. (…) Az UEFA döntését másoknak kell megítélniük, mi csapatként állást foglaltunk, mindenki tudja, hogy miben hiszünk és mit képviselünk. Nekem a futballra kell koncentrálnom, ha veszítesz, nem beszélhetsz túl sokat más területekről, mert az a felelősségvállalás hiányát jelentené”

Ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban nem az eredményre emlékszik majd a világ boldogabbik része, hanem arra, hogy a magyar gyerekeket milyen sikkeresen nevelte rasszitává az Orbán-kormány.

A Blikk szerint az angol lapok a vereség miatt ugyan nem hirdettek gyásznapot, de érezhető, hogy valamilyen okot kellett találniuk a vereségben. Nem sokat kutakodtak, egyértelműen a harmincezer rasszista gyerek tehet róla, hogy kikaptak Budapesten.

Mintha mi sem történt volna!

A magyar szakemberek úgy “örömködnek” az eredménynek, mintha más nem is történt volna. Lásd a kiváló Szoboszlai Dominik, először a gyerekeknek köszönte meg az atmoszférát.

„Hasonló hangulatot tudtak biztosítani, mint a fekete sereg a kapu mögött vagy, amikor felnőttek töltik meg a stadiont. Reméljük, hogy nagy élményt tudtunk nekik szerezni.”

Sallai Ronald, szerinte az angolok egy barátságos meccsnek fogták fel az egészet. Egyszóval egyik szakember sem kifogásolja a gyerekekbe nevelt rasszizmust, ami eddig olyan távol állt a tiszta sportszellemtől, és amin még Hitler is igyekezett legalábbis “látványértékben” túllendülni az 1936-os berlini olimpián.

A politikusok nemkülönben….

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára bejegyzése:

“El a kezekkel a magyar gyerekektől! A tegnapi magyar-angol (1-0, de szép!) óta a nyugati sajtó tekintélyes része elkezdett a magyar gyerekektől rettegni, mondván nem tudnak viselkedni, és nem tudják, mi értékes.
Ennek kapcsán:

  • 1. Nem kell aggódni, a magyar gyerekek tudnak viselkedni, és pontosan tudják, mi értékes.
  • 2. Most azt a kérdést ne is nyissuk ki, hogy akar egy kontinens megerősödni, ha már gyerekektől is képes rettegni…
  • 3. A hivatásos rettegők vigyázó szemeiket inkább Londonra és Párizsra vessék, ott láthatnak rendbontó tömegeket, felnőtteket, akik a szervezők és rendvedelmi erők teljes hiányában vagy ezek asszisztálása mellett azt csinálnak, amit akarnak. Aztán alig lehet az Eb-döntőt és a BL-döntőt megrendezni.
  • 4. A magyar gyerekek látták az angolok legyőzését, és ez a lényeg, közösségi élmény, örök emlék. És hátha többen akarnak majd emiatt focizni is.
  • 5. Ami pedig az értékeket illeti, a magyar gyerekektől nem kell félni, és félteni sem kell őket. Ők egy józan észre épített jövőt jelentenek. Magyarországnak mindenképpen. De nem biztos, hogy kizárólag Magyarországnak.”

varosikurir menczer

Érdemes belenézni a magyar politikai élet és sleppje közösségi oldalaiba:

Az az eseménysor sem menti a Puskás Arénában történteket, ami a tavalyi Eb-döntőn, vagy éppen a mostani Bajnokok Ligája-döntőre vetett árnyékot. Amikoris az angol alkoholgőzös szurkolók próbáltak jegy nélkül bejutni a meccsekre, és törtek zúztak az aréna környékén.

Kapcsolódó

 

Hirdetés
átver

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.