A gyerek érdekes “állatfajta”, amit hall szivacsként szívja magába és életkorától, szülői ráhatásoktól függően ismétli, vagy gondolkodik el a jelentéseken. Orbán gyűlöletkampánya őket sem hagyja érintetlenül, hiszen bárhová néznek, látják a hazug kampányfogás végtermékeit.
[mnky_ads id=”10551″]

Orbán, mit mondasz, ha az unokád rákérdez?

Nincs az az erkölcs- vagy hittan óra, amely ezt a gyűlöletet kompenzálhatná. A szülők beszámolóiból az derül ki, hogy sok kisgyerek retteg az ördögnek beállított Sorostól, másokat erőszakosságra buzdít, amit látnak, hallanak. A csúfolódás egyik új közkedvelt szava lett a migráns, amit gyakorlatilag bárkire használnak, aki kicsit is eltér az átlagtól.
[mnky_ads id=”10552″]

Orbán! Téged csúfoltak az iskolában?

Egy vezér gyerekkora, avagy Orbán Viktor az „álomhajlító”

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy gúnyos megjegyzéssel illették, ez gyerekkorban, amikor még eszköztelen a kisember, borzasztó következményekkel járhat, nyomát egy életen át viselheti, akivel megesett. Egyelőre sem a szülők, sem a tanárok nem tudnak mit kezdeni ezzel a jelenséggel, pedig ők is érzik, hogy nincs jól az, ha már a gyerekek is gyűlölködnek.

Gyerekmérgezés gyűlölettel! – 18 év alatt csak szemellenzővel Orbániában?

Az abcug.hu-nak arról számolt be egy szülő, hogy nem csak a gyerekek migránsoztak, de még a tanárok is poénkodtak, ez volt az utolsó csepp a pohárban, ezután az anyuka ki is vette a lányát a .12. kerületi iskolából  Hatodik osztályos volt a lánya, amikor egy osztálykirándulásra mentek, éppen 2015-ben a menekülthullám csúcspontján. Amikor hazaérkeztek, akkor a gyerekek úgy szálltak le a buszról, hogy azt üvöltötték: megjöttek a migránsok. Erre még a tanárok is rákontráztak, amikor felnyitva a busz csomagtartóját, odaszóltak a gyerekeknek, hogy vigyázzatok, nehogy kiugorjanak belőle a migránsok.

„A Soros és a migráns épp olyan állandó jelzők lettek, mint a buzi vagy a cigány. Ha valaki nem tud az órán valamit, akkor bekiabálják, hogy migráns. (…) A gyerekek azt se tudják ki az a Soros, de azt tudják, hogy ő az ördög.”

Orbán, te is rettegsz?

Gyurkó Szilvia gyerekjogi aktivista szerint a szülőknek nem az lenne a feladata, hogy megcáfolják, amit a propagandában lát a gyerek, hanem az, hogy elmagyarázzák neki, hogy felismerjék a politikai manipulációt.

,,A gyerekek számára a valóságot mi, felnőttek teremtjük, és nem csak akkor neveljük, tanítjuk őket, amikor mi azt hisszük, hanem minden egyes pillanatban, amikor velük vagyunk.  Végtelenül felelőtlennek tartom a “mi vs. ők” tipusú kommunikációt, ami ott is ellenséget kreál, ahol ilyenről szó sincs”

Nem csak a csúfolódás és a vicc szintjén jelenik meg a kormány gyűlöletbeszéde, hanem félelmet is tud kelteni a gyerekekben. Egy anyuka azzal keresett meg minket, hogy a 9 éves fia nyár óta folyamatosan attól retteg, hogy terrortámadás éri Magyarországot.
[mnky_ads id=”10553″]
Egy gyakorló tanár véleménye szerint a kormány legitimálja a gyűlöletkeltést és a gyűlöletbeszédet, nincs az a kötelező hit- és erkölcstanóra, mely ezt kompenzálhatná.

Galló Istvánné: rendszerszerűen zsigereljük ki a gyerekeinket

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét