Gyermekzaklató bébiszitter - Szó sincs magányos elkövetőről! - Városi Kurír

Sorting by

×

Gyermekzaklató bébiszitter – Szó sincs magányos elkövetőről!

Egy wermelskircheni bébiszitterként dolgozóférfi állítólag legalább tizenkét gyermeket bántalmazott a legborzalmasabb  módon. Legfiatalabb áldozata egy hónapos volt. A nyomozók hatalmas mennyiségű képet és videófilmet találtak nála.

Hirdetés

Az erőszak úja dimenziója

A nyomozók szerint a dokumentumok még a pedfil-bűnözőktől korábban megszokott erőszakon is túl tesznek.

Megdöbbentem a látottaktól

– mondta Falk Schnabel kölni rendőrfőnök hétfőn, amikor először ismertette a  december óta folyó nyomozást.

“Soha nem találkoztam még ilyen szintű embertelen brutalitással és érzéketlen közönnyel a kisgyermekek szenvedései, fájdalmai és sikolyai, nyilvánvaló félelmei iránt.”

Legalább tizenkét áldozat

A wermelskircheni férfi állítólag legalább tizenkét, egy hónap és 14 év közötti gyermeket bántalmazott szexuálisan az elmúlt években. Mivel a férfi hatalmas mennyiségű videót és képet is felhalmozott, a nyomozók már 14 német szövetségi államban számos más feltételezett pedofil nyomára bukkantak. Schnabel attól tart, hogy az új ügy nemcsak más ügyekhez csatlakozik, mint például a münsteri és a bergischgladbachi bántalmazási komplexumhoz, hanem túlmutat azokon.

Az elmúlt években az észak-rajna-vesztfáliai nyomozóknak több bántalmazási  esetet sikerült tisztázni. Az eddigi egyik legnagyobb eljárást – a Bergisch Gladbach-ügyet – a wermelskircheni ügyhöz hasonlóan a kölni rendőr-főkapitányság folytatja le. “Berg” speciális szervezeti felépítése már több mint 400 gyanúsítottat azonosított. Az év elejéig 27 letartóztatásra került sor, ebből 13-at Észak-Rajna-Vesztfáliában. „Berg” munkája még mindig nem fejeződött be.

30 terrabájt anyag

A legutóbbi, nagyszabású kölni eljárás kiindulópontja a berlini nyomozás volt, amelynek során a wermelskircheni gyanúsítottat is a látókörbe vonták, méghozzá a chatek kiértékelésével.

A 44 éves férfi állítólag évekig bébiszitterként jutott közel gyerekekhez Köln környékén, akiket aztán megkínzott és megerőszakolt.

December elején a különleges rendőri erők razziát tartottak a férfi házában, hogy hozzáférjenek számítógépének memóriájához. A nyomozók régóta tudják, hogy

a pedofil-bűnözők nemcsak “vadászok”, de “gyűjtők” is.

A Wermelskirchenben biztosított hatalmas adatmennyiség azonban minden korábbi dimenziót felülmúlt. Több mint két hétbe telt, mire biztonsági másolatot készítettek a helyszínen különböző adathordozókon és szervereken tárolt hatalmas mennyiségű fotóról és videóról. 30 terabájtnyi adatot biztosítottak – mondta Ulrich Bremer vezető ügyész.

“Ha azt képzeli, hogy egy terabájt nagyjából egy 15 mérföld magas papírköteg, akkor megérzi ennek mennyiségét..”

Egy irodista pontosságával

Az új kölni BAO azért kapta a “Lista” nevet, mert a nyomozók több részletes listát is találtak a férfiról, amelyeket nyilvánvalóan azért készített, hogy valahogy nyomon követhesse szörnyű képeinek áradatát. Ezenkívül a férfi aprólékosan feljegyezte a többi elkövetőt, azok címét és szexuális preferenciáit.

A felvételeknek köszönhetően a nyomozóknak 73 másik feltételezett pedofilt is sikerült gyorsan egymás után azonosítaniuk, de a sor még alighanem hosszan folytatódik, hiszen eddig csak az elkobzott anyagok kis részét tudta értékelni.

-írta meg a Frankfurter Allgemeine.

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.