Hegedűs Zsuzsának fontosabb a kampány mint a szegények

Sorting by

×

Gyermekéhezés felszámolása a választási kampány alatt szünetel

Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadóként a „társadalmi felzárkóztatást, a társadalmi konfliktusok kezelését és megoldását szolgáló jelen- és jövőbeli stratégiák kidolgozásával kapcsolatos kérdéskörökben” jár el. Hangzatos, semmitmondó, gumicsont munkakör. El ne felejtsük, mindezt tisztes, havi egy milliós fizetésért teszi.

Hirdetés

Alapítvány a ködben

A nyilvánosság előtt éveken keresztül, mint a Minden Gyerek Lakjon Jól  Alapítvány vezetője jelent meg: Audiból csirkét, malacot, vetőmagot osztva családoknak.

Kivágta a biztosítékot, amikor két évvel ezelőtt azt nyilatkozta:

“Az Orbán-kormány a felsorolt intézkedésekkel felszámolta a rendszerszintű gyermekéhezést és nyomort”, /…../  “egyéni esetek természetesen lehetnek, és azt sem állítom, hogy kevesen, de az nem a rendszer rossz vagy hiányos felépítéséből fakad. Sokkal inkább emberi mulasztásból, szülői felelőtlenségből”.

 

Hegedűs az elmúlt időszakban eltűnt a nyilvánosság elől, az alapítvány tetszhalott állapotban lehet. A hírek szerint a korábbi támogatók is odébb álltak. Most a Hír Tv Célpont című műsora járt utána annak, mi történt azokban a borsodi, hevesi és nógrádi falvakban, ahol Orbán jobbkeze, négy éve nagy médiafelhajtás közepette kisállatokat osztott.

A mélyszegénységben élők, azóta sem látták a „segély helyett háztájit” programot kitaláló miniszterelnöki főtanácsadót. A borsodi Arlón és Szendrőn egyetlen csibe sem maradt életben. A helyiek szerint azért, mert a szállítás és a kiosztás során nem úgy bántak a pár napos állatkákkal, ahogy kellett volna. Az egyik riportalany, aki csirkéket kapott, teljesen feleslegesnek, pénzkidobásnak mondta Hegedűs tevékenységét. 

A Célpont több települést is meglátogatott azok közül, ahol Orbán Viktor súttógója, Hegedűs Zsuzsa kisállatokat osztott. Volt, ahol megmaradtak, de inkább eladták őket, mert a pénz gyorsabban kellett a szegényeknek, mint ahogy a csibéből rántott hús lesz. Állami és piaci cégek is támogatták az alapítványt, amely óriási sikerekről számolt be. Ám valójában kevés családnak változtatta meg az életét az elképzelés, amely hatalmas sikert aratott a Fidesz köreiben. Hegedűs jött, ment, a szegénység maradt.

Gyermekéhezés felszámolása a választási kampány alatt szünetel
Viszlát gyermekéhezés (fotó: DK. web)

Hegedüs  kormányzati Jolliy Joker

A választási kampánystratégia kidolgozására hivatkozva hivatalosan is elnapolta a gyermekéhezés felszámolását Hegedűs Zsuzsa, a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány vezetője – tudta meg a Célpont, amikor a tapasztalatokról próbálták kérdezni őt.

„A választási kampánystratégia kidolgozásában Hegedüs Zsuzsa kuratóriumi elnök asszonynak fontos szerepe van, addig nyilatkozatot nem ad” – válaszolták a műsornak.

Levonhatjuk tehát a borzalmas következtetést:  Fidesz számára a kampány fontosabb, mint az ünnepekkor is éhező gyermekek.

Audiból osztott malacokkal, csirkékkel  nem lehet a gyermekéhezést megszüntetni. A éhező  gyermekek számáról pontos adatok  nincsenek, egyes kutatások szerint Magyarországon legalább 200 ezer gyermek alkalmanként, és 40-50 ezer gyermek rendszeresen éhezik. Ha már egy gyermek nem jut élelemhez, az is sok!  A Fidesz kormány  sokat tehetne azért, hogy ne legyen éhező gyermekszáj Magyarországon!, de  akkor az “éhes” csókosok kevesebbet lophatnának!

Kapcsolódó cikk:  Sokaknak a karácsony is csak az éhezésről szól

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Gyermekéhezés felszámolása a választási kampány alatt szünetel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.