Gyilkos ámokfutás

Lövöldözés volt a texasi főváros, Austin egyetemének egyik campusán hétfőn. Ketten meghaltak, egy sebesültet pedig életveszélyes állapotban kórházban ápolnak – jelentette be az austini rendőrség.

Az egyetemi campust és környékét a rendőrök lezárták

A tanítást felfüggesztették. A lövöldözés az egyetemnek azon a részén történt, ahol a frissen bekerült hallgatók kollégiumai találhatók.
A rendőrség nem hozta nyilvánosságra, hogy a lövöldözőt elfogták-e vagy szökésben van, és egyelőre nem közöltek információkat a tragédia körülményeiről, vagy részleteiről sem.
Az amerikai sajtóban ugyanakkor emlékeztettek arra, hogy a texasi törvények értelmében 2016 augusztusától mindenki, akinek érvényes fegyvertartási engedélye van, az egyetem bizonyos részeinek területére bevihet megfelelően, nem látható módon tárolt kézifegyvereket, sőt, ezeket az egyetemi széfekben tárolhatja is.

Ez ugyan az az egyetem, ahol 1966 augusztus 1.-én az USA mindmáig legdrámaibb ámokfutását követte el Charles Whitman egyetemi hallgató aki válogatás nélkül 17 embert lőtt agyon. Az ő ámokfutása 96 percig tartott, ekkor sikerült a rendőröknek lelőniük.

Nem csak ott:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük