Gyönyör kertjében mérgező gyomok a pusztulás virágai – kokain

Bűnben élnek, önrontó sanyargatásban azok, akik ebben a zárt világban 20-30 ezer forintot, majd száz eurót is fizetnek ennek az  euforikus kábítószernek a grammjáért. És van, akinek egy gramm nem elég. Irtani kell a kábítószert, még az írmagját is, mindenütt, minden rendelkezésre álló eszközzel!

Celeb fogyasztók idehaza

A külföldi hírességeket most inkább hagyjuk. Elégedjünk meg a hazaiakkal, ha már az utóbbi napok történése révén ismét előtérbe került a hírességek drogozása, nevezetesen azzal hogy Majka emiatt  szakított  Curtis-el.

Persze régebben voltak itt még mások is. Emlékezzenek arra, hogy annak idején két  kiváló válogatott sportoló Csipes Tamara és Dombvári Bence bukott meg kokainfogyasztás miatt.

Aztán itt volt  Stohl András, vagy Lazáry Viktor (volt) szombathelyi alpolgármester, és a sort hosszan folytathatnám.

Nagy a latencia. A kokain önbizalmat, határozott fellépést, nagy libidót ad a használójának. Viszonylag könnyű rászokni, akár egy-két használat után – magyarázta Zacher Gábor főorvos, aki állítása szerint találkozott már jó néhány kábítószerfüggő celebbel, de tapasztalatai szerint tartva a botránytól, inkább titkolják függőségüket, mint hogy szakember segítségét kérnék.

A hatás

Rövidtávon megnövekedett pulzusszám, vérnyomás és testhőmérséklet, túlzott izgatottság, hallucinációk, túlérzékenység, ingerlékenység, tapintási hallucinációk, ami olyan érzést okoz, mintha bogarak mászkálnának az ember bőre alatt, felfokozott eufória, erős sóvárgás a kábítószer után.

Hosszútávon maradandó károsodás a szív és az agy véredényeiben, magas vérnyomás, amely szívinfarktushoz, agyvérzéshez és halálhoz vezet, máj-, vese- és tüdőkárosodás, felszippantás esetén az orrszövetek roncsolódása, elszívás esetén légzési elégtelenség.

Mivel a kokain az örömközpontokat izgatja az agyban – elsősorban a dopamintermelődés növekedése miatt – nagyon könnyen kialakul tőle a pszichikai függőség.

Olvasson bővebben erről a Drogról ide kattintva!

 

 

 

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük