Győri Péter: a szegények között tarolt a Fidesz Józsefvárosban

Győri Péter

Nem csodálkozik a józsefvárosi polgármester-választás eredményén a vesztes ellenzéki jelölt, Győri Péter. A politikus a Klubrádióban azt mondta, elemezni kell, hogy a VIII. kerület legszegényebb lakói miért támogatták nagy arányban a fideszes indulót.

Győri Péter azt mondta, nem bánta meg, hogy elindult az időközi polgármester-választáson. Bár most sokan mérgesek, van aki csalódott, ő nem lepődött meg az eredményen.

Már a kampányban érzékelte, hogy nagyon sokan elfordultak a politikától. Reális eredmény született, amivel szembe kell nézni, és elemezni kell okosan, és nem a szokásos módon. Így azt is, hogy Sára Botond éppen a legszegényebb részeken kapta a legtöbb voksot, vagyis nagyon sokan szavaztak a kormányzó erőre, miközben kilakoltatás vár rájuk. Mint mondta, elemezni kell, miért félnek leginkább a hatalom ellen szavazni a legkiszolgáltatottabbak.

Bár Győri Péter az eredményt nem akarta az erőforrások közti különbségre fogni, de azt úgy jellemezte, hogy a Fidesz „hegyeket mozgatott meg”, míg az ellenzéknek fillérei is alig voltak.

A demokrácia szempontjából a legsúlyosabbnak azt tartja, hogy nagyon kevesen mentek el szavazni. Szerinte senki sem segíti az embereket abban, hogy részt tudjanak, akarjanak venni a helyi politika alakításában.

(Forrás: Klubrádió)

Kapcsolódó:

Józsefvárosi tükör

Sára Botond (Fidesz-KDNP) nyerte a józsefvárosi polgármester-választást

Korábbi cikkekKövetkező cikk

Megosztás

További cikkek
Hegedűs Zoltán szerint a templom, vagy Márki-Zay, vagy a sajtó, de Németh atya biztosan nem hibás!
Hegedűs Zoltán szerint a templom, vagy Márki-Zay, vagy a sajtó, de Németh atya biztosan nem hibás!

Hódmezővásárhely fideszes alpolgármestere szerint nem Németh László atya vitte a politikát a templomba, hanem Márki-Zay Péter független polgármester-jelölt. Tehát ebben...

Civil jogvédőket igazoltattak

Civil jogvédőket igazoltattak a rendőrök Szegeden: az egyik bevásárlóközpont előtt csaknem  tucatnyi járőrautóval mintegy húsz egyenruhás és civil nyomozó állta...

repülőtér - késések
Nyomoznak a megrongált ferihegyi kifutópálya miatt

Gondatlan veszélyeztetés gyanújával rendelt el nyomozást a rendőrség a repülőtér 2-es kifutópályájának múlt csütörtöki megrongálása miatt, a Budapest Airport (BA)...

Bezár